Alltså detta kan vara det gulligaste jag sett. Vi hade inte hunnit handla någonting till dagens festligheter, så när barnen kom och frågade "bus eller godis" så hade vi ingenting att bjuda på och detta var deras "bus". En papperinlindad backspegel och ett gammalt äpple på dörrhantaget. Haha, mitt hjärta smälter seriöst. Sötungar. 

Nu har jag i alla fall varit och köpt massaaa godis. Köpte även en pumpa för 90 KRONOR, så sjukt.. den hade dock en rutten bit på sig, stor som en femkrona, så jag fick den gratis. Sånt gör mig så gad, att människor kan vara så snälla och generösa ibland.

Nu sätter vi oss framför TVn här hemma och hoppas att några flerbarn kommer förbi och busar, för nu är vi förberedda med en pumpa på bron, en skål full med godis och en läskig mask att välkomna dem med! Mohaha
 
Jajjamen, visst var det en hackspett allt! En hane också, det ser man på den röda nacken, honan har nämligen en svart hjässa. Visst är den fin? Så färgglad och mönstrad! 
Men nu ska jag sluta tråka ut er med detta fågeltjat, hehe!

Ska alldeles strax göra i ordning ett mellanmål innan middagen. Vi ska nämligen äta lite onyttigt, potatisgratäng med kassler.. och eftersom det innehåller 5 dl grädde och massa ost men smakar som en gudagåva, så vill jag vara lite mätt innan vi käkar så att jag inte behöver äta lika mycket. Man måste vara smart ibland!

Vill verkligen inte vara onyttig nu innan fredagen och lördagen, för i helgen ska jag dricka sprit, käka fyllekäk, bakiskäk och ha min ätardag. Haha. Huvva vad vidrigt det låter då man slår ihop allting sådär, men det kommer smaka göööööött och vara roligt!

Jag hör av mig later friends
 
Det har blivit lite av en favoritplats här vid fönstret. Det är en fin känsla att sitta och dricka te och bara titta på fåglarna. Mestadels är det talgoxar och blåmesar , men idag minsann flög en stor rackare förbi och jag hade turen att titta ut genom fönstret i just det ögonblicket. Herregud så fin den var. Hann knäppa några bilder också, så ska visa sen då kamerabatteriet fått ladda lite. Det var nog en hackspett skulle jag tro, om bilden på den i mitt huvud stämmer, men ska kolla om det stämmer då jag kan kolla på bilderna som jag tog!

Önskar att det kunde komma några domherrar hit, tycker verkligen dom är hur fina som helst. Älskar att de är lite "mulliga" och så färgen såklart!! 

Goddag förresten! Haha

Idag har jag hunnit både det ena och andra. Kring tre åkte jag in till stan och fikade med Patrik. Tog en latte, såklart.
Sen gick jag och mamma en snabbis och kollade lite inredning innan vi for hem. 
Gjorde en jättegod köttfärssås idag till middag också!

Efter middagen skjutsade jag in mamma och pappa till LF för att se hockey och själv for jag till Korpen. Blev bröst och triceps + lite axlar och det gick så jäääkla bra. Jag klarade några fler reps med tyngre vikt här och där, men det var inte det som var så bra, utan det var pumpet. Helt crazy. 
Avslutade med 15 min cykling och stretching.

Varit en superbra dag och jag har gått omkring med ett leende på läpparna. Jag känner mig så frisk och stark och bra! Grym känsla. 

Dricker te medan jag fifflar på här hemma. Måste laga mat också, huvva så tråkigt. Speciellt när man inte har någonting hemma. MÅSTE handla idag, blir galen då vi inte har kvarg ens :(

Annars då? Fin dag idag, sol och blå himmel. Tog en rejäl sovmorgon idag, kände verkligen att jag behövde det. Ställde ingen väckare, uan vaknade av mig själv kring halv 11. Sovit sjukt gott också. Igårkväll hade jag lite Lindatid, skrubbade ansiktet, hade ansiktsmask, tog ett långt varmt bad osv. Man sover vekrligen extra gott efter en sån kväll!!! Eller är det bara något jag fått för mig? Jag känner mig då superavslappnad, vilket leder till att jag sover bättre. 
Eller kanske var det Livets Elixir-te och granatäpple-shotens inverkan? ;);););)

Nu måste jag fortsätta här hemma innan jag åker in till stan och fixar lite grejs, lär bli stressigt eftersom jag måste gå om en timme och jg har inte gjort mig klar, ätit eller städat upp här. Ojojojojoj




Granatäpple har v
isat sig ha hälsoeffekt mot bland annat följande:

  • hjärta och kärl pga. sitt höga innehåll av antioxidanten flavonoider
  • kolesterolhalten
  • blodtryck
  • åderförkalkning 
  • prostatacancer 
  • lungcancer 
  • bröstcancer
  • artrit
  • inflammationer 
  • bakterietillväxt
  • blodpropp 
  • benskörhet 
  • tandköttsinflammation
  • skyddar nyfödda mot hjärnskador 

Så det jag vill säga är - KÄKA MER GRANATÄPPLE.
Och - Godnatt!

Serier tills jag somnar! Tumme upp.
Vi syns imorgon.



Inget kvarg hemma, så jag kunde inte köra på kvarg+hallon ikväll, för ovanlighetens skull. Fantasin tog över och jag snörde ihop ett OK kvällsmål av det vi hade hemma. Lite väl lätt kanske, men jag har ändå ätit bra resten av dagen, så ska bara dricka en flaska amino innan jag går och lägger mig så blir det bra! 

Visst såg det gott ut? ÄLSKAR granatäpple. Absoluta favoriten. Så gott. Om ni undrar vad det är i shotglaset så är det färskpressad granatäpple-juice. 
I koppen ligger mitt nya "Livets Elixir"- te. Det smakade braaa, som vanligt te sulle jag vilja säga, men jag hoppas att det är så hälsofrämjande som det sägs, skulle vara roligt!
En liten sneakpeek från min nya örtväxt också! Ni ska få lite bättre bilder och information om den då den växt till sig lite, nu är den bara en liten plutt, hehe.

När jag käkat upp detta så ska jag lägga mig, se lite film/serier och sedan sova. Kanske kikar in en snabbis sen. Annars får jag hälsa er en god natt!




 

Såhär såg min lunch ut idag innan det var dags för att dra till Korpen för ett benpass. Tomatsås är vekrligen min nya favorit. Det passar till nästan allting, är fettsnålt och går att variera lite hur som helst, experimentera med smakerna och så vidare. Idag blev det en sås på lite av allt det ni ser på första bilden. Supergott blev det!

Benpasset gick superbra. Körde även lite mark och rygglyft och avslutade med några set mage. Har äntligen fått in tekniken på mark och kan börja höja vikterna sakta men säkert. Samma gäller knäböjen. Sen jag gjorde illa vristen har jag varit väldigt rädd för att skada mig, så jag har varit extremt försiktig. Nu när vristen känns hyftsat stark så har jag ju ingen ursäkt till att ta det försiktigt längre. 

Efter passet gick jag på stan och köpte lite material till min halloweendäkt, köpte även en örtväxt som jag är väldigt nyfiken på. 

Nu ska jag hoppa in i duschen SNABBT som bara den, för snart är det middag. Köttbullar, potatis, Önos lågkalori lingonsylt och fettsnål brunsås står på schemat. Kommer bli very good. 

Sommaren och hösten 2011.

Två år senare och 7 kilon tyngre och jag är äntligen glad över att jag är jag.

Hade behövt någon som peppade mig idag. En besvärad själv resulterar i en svag kropp och det var verkligen det som hände idag. Jag har varit tom på energi, haft dålig matlust och känt mig stressad.
Mått fysiskt dåligt hela dagen, och jag vet att det beror på att jag inte varit snäll mot mig själv. Jag har inte gett mig själv creds för det bra jag åstadkommit, utan klankat ner på mig för mina misslyckanden.
Ibland väljer man att se det dåliga, men det är vad det är; ett val.
Inse vad ni gör mot er själva och välj istället att se det positiva och underbara!

Jag valde att ändra min inställning precis nu, det är aldrig försent. JAG ÄR GRYM and so are you!

Tända ljus är verkligen någonting jag behöver i detta ständiga mörker. Börjar längta så himla mycket till jul då det luktar stearin fulla huset. Längtar till snön, öppna spisen, varm choklad, praliner, glögg, julkalendern och massa mysiga kärleksfulla kvällar med familjen. Julen är verkligen underbar. 

Jag orkar inte göra någon detaljerad updatering, men det som hänt är inte mycket; jobb, träna, äta, sova, jobb, jobb, äta, sova, jobb, träna, osv. Roligt va? :) Hehe nämen jag är glad, bara lite seg från i helgen och massa jobb. Imorgon är jag dock ledig, så jag ska ta vara på kvällen och hela morgondagen!


Igår när jag fick veta att jag skulle jobba natt så gick jag på coop för att köpa mig någonting gott. Min kollega satt och käkade chips och godis, men jag var inte så jättesugen (WHO ARE YOU AND WHAT HAVE YOU DONE WITH LIIBEE??), så jag köpte mig bara lite naturgdis. Med betonging på lite.
Detta blev kvar och det är ändå mer än hälften av det jag åt igår. Desutom älskar mamma också sånt här och jag delar självklart med mig till henne.
Så i helgen blir det ingen riktigt monster-ätar-dag.. tredje helgen i rad. Jag undrar om detta är tillfälligt eller om jag faktiskt lärt mig att sänka sötsuget Jag hoppas på det andra alternativet! 


De två godaste är en av de stora vita som ni ser på bilden. Den med röda bitar i. Det är en yoghurtdoppad jornöts- och jordgubbsmix. Den är helt underbar.
Min andra favorit ligger längst ner på botten, men syns inte på bilden. Det är helt enkelt ett tranbär med ett överdrag av mörk choklad. MUMS.
Lika onyttigt som godis, visserligen, men mycket godare. Och så äter man inte lika mycket just därför att det är så dyrt. Haha, win-win typ. Fast jag vet inte om det är exakt lika onyttigt som godis, nötter och bär borde väl ändå vara bättre än typ colafyllning eller nougat, även om det är täckt av choklad och innehåller mycket socker?

Vad vet jag? Det känns i alla fall bättre. Borde kanske kolla upp det där sen!


Precis käkat middag med hela familjen samlad i Hortlax. Grillad kyckling med potatisklyftor och tomatsås, för mig, currysås för resten av medlemmarna. 
Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt. Var egentligen sugn på ett ryggpass, men kände att en hemmakväll skulle sitta fint!

Jag har i alla fall fått ut lite spänningar idag, som jag känt legat och väntat på att få släppa sig lösa.
Jag har inte vetat vad det varit, jag har bara haft en konstig känsla i hela mig. Sen imors innan jag skulle ta min PN, så såg jag filmen "Now is good". Jag hade ingen aning om vad den handlade om, men det visade sig i alla fall vara en jättefin men tragisk film. Efter halva filmen gick det upp för mig vad det var min kropp ville få ur sig: Tårar. En jävla massa av dem också.
Gråten låg verkligen bara och väntade och filmen var det som utlöste det. Jag grät inte bara på grund av filmen, utan jag fick ur min egen sorg också. Det var verkligen helt hysteriskt, fick andnöd och kunde inte sluta. Tillslut tog filmen slut och jag kände att jag hade slut på tårar. Låg vaken en stund och funderade. Efter en stund kom huvudvärken smugandes på och jag var fullkomligt utmattad. Jag somnade nästan direkt.
När jag vaknade hade jag blivit som en ny människa. Alla spänningar hade släppt och jag fick så mycket energi. 
Ville bara berätta det, så ni ska tänka på att man måste gråta ibland. Bry er inte om VAD, utan känner ni bara för att gråta så gör det. Det är någonting natuligt och befriande. 

Äntligen hemma. Gårkvällen blev inte alls som jag förväntat mig. Jag fick åka in tidigare, kring 17 eftersom det hänt en olycka på jobbet.
När jag kommer dit blir jag även tillfrågad om jag kan jobba natten, eftersom vi blev tvungna att jobba dubbla med tillsyn.
Så jag sov på soffan inatt och fick stiga upp en gång mitt i natten för att kolla läget.  Nu gick natten bra och det hände ingenting, men även om man får "sova", så sover man ändå inte BRA. Man har ju alltid i bakhuvudet att någonting ska hända och att man måste vara beredd, så även fast jag just steg upp så är jag galet trött. 
Ska lägga mig och se lite film och sedan sova några timmar till. 

Vi hörs vid uppstigning #2

Godnatt... typ.. eller jaa..God PN typ! Hehe

/Stillonagoodmoodthough
 
Tjatja. 
Klockan 10 idag satte jag mig på bussen till stan. Det blev ett nedre rygg- mag- och rumpass på Korpen. Gick sjukt bra! Avslutade med lite yoga.
Åkte hem med mamma klockan 12, sen passade jag på att fota mitt nya linne. Nu ska jag käka senlunch och sen hoppa in i duschen. Ska även försöka få vila lite, för 17.30 startar mitt pass på Liljan. Ska följa på dans i Älvsbyn, så vi lär inte vara hemma förrän kring 00 inatt. Men det blir bra. 

Vi ses!

Såhär såg min yoga ut ikväll! Klarade äntligen att gå ner med hela huvudet och magen i benen. Ett litet glep mellan bröstet och benen + sned rygg, meeeeeen jag är glad ändå!
På andra bilden ser ni en vanlig balansövning jag brukar köra. Blir bättre och bättre varje gång! Fått betydligt rakare ben och rygg jämfört med första gången,men bålstyrkan är tyvärr väldigt försvagad. Blir fort öm i diskbråcket då jag anstränger bålen.
På sista bilden visar jag bara hur glad jag är då jag får utföra yoga. Haha.

Nu är det sängen som gäller. Godnatt!


Idag började jag jobba 07.00. Det var tungt. Men det gick! Jobbade till 16, sen gick jag och mamma på stan i en timme.
Jag köpte en fotobok, ett nytt träningslinne och en vinterjacka. Kanske visar sen, någon gång, typ, hehe. Nämen jag ska försöka bli bättre på att visa upp det nya jag köpt. Lovar alltid att visa, sen skjuter jag upp det tills det inte ens känns nödvändigt längre. Ni vet egentligen inte om jag är lat eller bara kommit på en grym plan. Hah.

Efter middagen började jag fota Patrik så han skulle ha en bild att skicka in med CV:t, som jag förövrigt skrev klart igår (duktigt I know), men efter ca. 40 försök gav han upp. Han är inte speciellt fotogenisk..och tyckte att alla bilder blev dåliga. Jag däremot tycker han blev himla fin på första bilden ↑. 


Nu är det dags för Yoga, sen kvällsfika. 




just keeep it in mind.
Godnatt fina ni.

joy ♦ eternity


Sådärja. Äntligen hemma. 
Startade dagen med ett galet intensivt bröst- axel- och tricepspass. Kändes efteråt då jag skulle fluffa in håret i schampo, fick verkligen inte upp armarna. Kändes så himla töntigt att jag faktiskt började skratta åt mig själv då jag stod där i duschen och försökte höja armarna med hjälp av mina sista krafter. Tur var det väl att jag var själv där.
Drog direkt till jobbet och sen har jag varit där hela dagen. 
Kom hem för en kvart sen och nu ska jag sätta mig och försöka skriva ett CV åt min bror. Feels like I'm back to school och jag gillar det inte. Men nu har jag ju lovat att hjälpa honom, och som det smarta och begåvade barnet i familjen så har man väl inget val.. 

Skämt o sido. Dags att sätta igång om jag ska komma isäng någon gång. 
VI SES

Hejhej!

Idag var det meningen att jag skulle vara ledig, men jag hade ändå bestämt mig för att stiga upp tidigt och fara och träna + storhandla. Och tur var väl det, för under dagen ringde de in mig för ett litet, men ack så härligt och grymt pass på Videvägen.

Blev biceps och mage på gymmet och jag lyckades hitta en ny favvo-magöving! 
Efter det blev det ca. 50 minuter yoga. Trodde att jag skulle vara jättestel efter att ha varit lite inaktiv med yogan några dagar, men det verkar som att det blivit helt tvärtom. Det var nästan som om kroppen behövde lite tid för att "ställa in sig" till min nya livsstil, vilket gjorde att jag faktiskt var vigare idag + starkare än sist! Så det gjorde verkligen min dag!

Jag börjar tro att all min styrka kommer från yogan. Eller självklart kommer den från mig själv, men att yogan hjälpt mig hitta den och stärka den. För jag har inte tänkt på det innan, men jag blir verkligen lycklig av yoga. Kanske låter töntigt och wierd, men det är sant! Nu, innan idag, hade jag inte kört yoga på flera dagar och jag kände att det blev en skillnad i mig. Jag kände mig svagare och mindre tålmodig, blev lättirriterad och tappade matlusten. Nu vet jag ju inte om det beror BARA på det, men det känns nästan så, eftersom jag blev "mig själv" igen efter passet. 


Men nu ska jag se lite film innan det är dags för kvällsfika och sedan sängen. Upp tidigt imorgon igen för att hinna med ett bröst- och tricepspass (favoooriiit), innan jobb 12-20. Blir skitbra!

Hoppas ni haft en skitbra dag, för det har verkligen jag. Och om eran dag varit mindre bra, så kan ni fortfarande ändra den inställningen innan ni somnar och ta med er det till imorgon, så ska ni se att det känns lite enklare när ni aknar imorognbitti.



Sorgligt dålig uppdatering idag!

Gick på stan med Anna på förmiddagen. Köpte lite halsdukar och vantar och mössor och sånt. Sen köpte jag även dessa som ni ser på bilden. Ett te och en chokladkaka. Godis för både mig och min själ 

Drog och tränade ben innan det var dags för ett minipass på Liljan, 16-20. 
For direkt hem och bara chillade efter jobbet.

Vet inte varför, men har inte varit sugen på att blogga! Har inte heller varit fylld med energi som vanligt, fast det kan bero på att jag ligger på underskott av typ allt. Inte haft någon matlust eller varit direkt dugen på någonting. Usch, skitjobbigt. Fast nu känner jag faktiskt att jag längtar till frukosten, så jag hoppas att det håller i sig till imorgon och att jag är svinhungrig då jag vaknar.. precis som jag brukar vara!
Kan bero lite på huvudvärken också. Har vaknat med huvudvärk som hållt på att utvecklas till migrän flera dagar i rad nu. Huvva. Var riktigt orolig där ett tag att jag höll på att bli sjuk, men det kan ju ha varit migränen som tagit energi helt enkelt!

Godnatt mina skatter.

Superbra söndag med Lise. Jaaaa. jag låter bilderna tala! 

Nu ska jag göra mig klar för tha bed, är sjuuuukt trött. Fortfarande. Hehe. 

Godnatt!

ps. Vad ordfattig jag var idag? Brukar ju alltid ha så mycket att skriva!

Idag kändes det mindre som vinter och mer som vår. Det droppade vatten från taken och asfalten kom återigen fram. Lite synd tycker jag, som tycker vintern är så vacker. Jag älskar när det är vitt och glittrar överallt. Fast det skulle vara bättre om snön var varm. 


Idag jobbade jag som sagt 8-16, men eftersom jag aldrig tog ut någon rast igår och dessutom jobbade över så fick jag börja halv 9 och sluta 15.30. Så det var grymt! 
For direkt hem och vilade, var nämligen extremt trött. Kunde inte sova igår, plus att jag vaknade innan väckaren ringde imorse av att det satt fåglar på min markis och typ hackade sönder nötter. Lät seriöst som att någon hetsknackade på mitt hjärna. Så när jag steg upp var jag sjukt irriterad kan jag meddela, haha. Blev bättre efter att jag fått komma hem och vila lite.

Nu ska jag alldeles strax börja rulla mot stan. Ska förbi ICA och köpa frukt, sen ska jag till Lise. Kommer bli en mysig söndag!
Vi hörs och ses!


Uppdatering från helgen so far:

Igårkväll for jag till Simon och hängde med han och Patrik. Kring 01 for jag och Patrik till hans lägenhet och såg slutet på en gammal skräckfilm, sen sov jag på soffan. 
Klockan 12 imorse startade mitt pass på Liljan. Jag följde med en brukare till Kickis café där de fikade och sen såg vi film. Riktigt trevligt. Resten av dagen gick fort och flöt på riktigt bra.
Slutade 20.30, sen for jag förbi grannen en snabbis där mina föräldrar och massa annat folk var. Sa hej, sen for jag hem. 
Dagspass imorgon, så börjar halv 9. Blir braaaaa.

Så jag hade tänkt se en film nu, sen sova. Fast jag kanske drar gång lite Yoga först, egentligen är jag för trött och vill bara slöa, men jag känner verkligen att det skulle göra mig gott. Gjorde ingen yoga igår och det bara sprätter i kroppen nu.
Det blir i vilket fall ingen aktiv yoga som jag brukar köra, utan då blir det en lugn avslappningsyoga med koncentration på psykisk balans, närvaro, insikt och kraftsamling. Låter mysigt och uppfriskande. 

Säger i alla fall godnatt nu. Hoppas ni haft en bra lördag!










Jag är så tacksam för de upplevelser som jag fått ta med mig från de resor jag gjort.

Dessa bilder är från Thailand när vi badade i ett vattenfall långt in i skogen, när jag själv fick sitta på en elefants huvud och leda oss nerför branta kullar och fram på snirkliga stigar. När vi hittade en apmamma med sin nyfödda unge, när vi badade i klargrönt hav med samma temperatur som i luften och när vi promenerade längst kritvita stränder med en sand som lika väl hade kunnat vara mjöl.
Ju längre jag tittar på bilderna och ju mer jag tänker på det, desto bättre förstår jag hur många, helt underbara saker jag fått vara med om. Och ändå är jag så ung.

Jag pratar självklart inte bara om just Thailandresorna, utan även då jag var till Egypten och Grekland med Jens och Rhodos med klassen. Alla resor har verkligen varit underbara och jag har fått se så mycket! Det gör mig stolt...och självklart res-sugen. Frågan är var man ska åka. There's just too much to see.



Idag blev det ett bröst och tricepspass på Korpen. Gick superbra och orkade köra många övningar! Blev dessutom 20 min på AMT'n. Kom hem till en färdig middag, sjukt gott var det!
Nu har jag precis testat en av dessa underbara chokladbitar. Ätardag idag, men ska inte överdriva, utan dessa två räcker gott och väl hela kvällen! "Cookies & cream" var galet god, mumma. Rekomenderar starkt! Hoppas "stawberry cheesecake" är lika god.

 
Vaknade imorse på bästa humöret. Drog på mig fleece-understället, skoterskorna, mössa, vantar och mammas dunjacka och plumsade ut i snön. Vi bor ju precis framför en skog, så gick dit och började fota.
Efter en stund blev jag så himla glad över att allting var så vackert, hur snön hade frusit till små kristaller, hur trädens grenar stadigt höll upp den tunga massan, hur löven tålmodigt försökte hänga sig kvar, hur klarblå himeln var och hur härligt solen värmde. Vilken underbar dag! 
Detta får mig att längta till alla fina vinterdagar vi kommer få uppleva. 

Nu ska jag alldeles strax fara till ICA Lundmans och köpa marinad till ikväll. Vi ska nämligen grilla, eller hahahaa nääää inte VI, vem försöker jag lura? Självklart är det pappa som står för det. Bakpotatis blir det till. Alltså hur gott!?!? 
Vi ses sen fina ni!


I många år har jag mått dåligt, både fysiskt och psykiskt. Jag har spenderat så myckt tid och energi på ett krig med mig själv.
Jag vet att det kommer tider då jag kommer ifrågasätta mig själv och vem jag är. Att det kommer finnas tillfällen då jag kommer vara osäker och rädd, men ändå så känner jag att jag har hittat mig själv. Jag är äntligen trygg i min egen kropp, jag känner att det är i den jag hör hemma och jag är STARK. Jag är inte längre rädd för vad jag kommer att möta i mitt liv.
Jag har aldrig tidigare känt något som liknar det jag känner nu. 
Det går inte att beskriva känslan. Det är som om jag vaknat på nytt. Jag ser världen och allt runt omkring mig på ett helt annat sätt.
Jag har känt kärlek till andra, men nu äntligen har jag lärt mig att älska mig själv. 
Med denna kärlek kan jag göra vad som helst. Att älska sig själv är så underskattat. Jag önskar att alla fick uppleva det jag gjort. Jag känner mig speciell och unik och helt fantastisk. 
Självklart har jag mina moments, men det är ingenting som drar ner mig. Jag tar till mig av det dåliga och sorgliga, sen växer jag utifrån det. 
Jag är så lycklig över att få vara jag, även om jag har skavanker som jag ibland önskar att jag kunde "fixa". Jag är frisk, kry och glad och det ska man inte ta förgivet.

Precis efter mitt förra inlägg då jag skev om Elina så blev jag ju tvungen att gå in på hennes blogg, jag skrollade ner och kollade mest igenom bilderna om jag ska vara ärlig. Men så for jag förbi en längre text och fick bara en känsla av att jag skulle stanna upp och läsa det. Mitt i denna text skriver hon "Att leva och vara frisk är en gåva. Ta vara på den tid du har. Ha inställningen att det här SKA bannemej bli en bra dag. Stöter du på svårigheter, ta itu med dom direkt, på bästa sätt, och gå sedan vidare. Älta inte. Ångrar du något, tänk igenom det riktigt noga, analysera dig själv, be om förlåtelse om du tycker att du gjort något fel, gå sedan vidare och var stolt över dig själv." 

Jag är så sjukt glad över att jag stannade precis på denna text, för det hon skriver är som taget ur mitt huvud och hjärta. Jag kan inte ha skrivit det bättre själv. Tänk på det. Läs meningen ett par gånger. Fundera vad som faktiskt står. Vad det betyder. Ta in det. 
Gräv inte ner dig i det förflutna, på det du inte har och på dem du inte har. Visa istället tacksamhet över att du finns här och nu, på allt som finns runt omrking dig och på mäniskorna i din närhet. 
Älska dig själv, för innan du gör det kan du inte heller älska någon annan fullt ut. 
Whitney Houstons "Greatest Love Of All"säger allt.

Och med det säger jag godnatt. Jag lägger mig med en helt underbar känsla i kroppen. Ni borde göra detsamma, för ni är alla helt unika och fantastiska. 

Tänkte bara kika in lite snabbt och visa er vad jag fick idag! Dessa två köpte Elina och Martin åt mig när de var i USA för att jag skötte Alfons. Alltså jag är så tacksam!! Det var ju bara kul att sköta honom!
Dom luktar verkligen sjukt gott! "pearl orchid & pink currant" om det säger er något, haha! Har en bodymist från VS som jag köpte för ett tag sen som jag använder flitigt, så det var verkligen kul med något nytt! Man hör ju liksom bara på namnet att de luktar fantastiskt? 
Det var i alla fall jätteroligt och så himla snällt av dom att tänka på mig! 
Det gjorde min dag mycket bättre, längtar till att få duscha och använda dem, hehe! 

Så TUSEN TACK, Elina och Martin, jag är verkligen tacksam!



Ni har väl fått nog av detta tjat, men jag måste också få nämna det. Bara en gång idag, lovar! 
Det har alltså snöat här i Piteå idag. För fullt.
Dagen började skit. Hade ingen motorvärmare i bilen och inte heller någon borste som jag kunde borsta bort snön med, så jag fick stå och dra bort all snö med mina bara händer. Och alla ni som känner mig vet att mina händer (och fötter) helt enkelt inte kan hantera kyla. Så det var jobbigt. Efter det lades irritationen på som lager lim. Det ena efter det andra gjorde mig mer och mer irriterad. 
Jag lyckades övervinna det dock, fortsatte le tills jag faktiskt blev glad på riktigt. Fake it til' you make it typ. 

Nu efter middagen har jag suttit och sett "Uptown Girls" och bara varit helt uppslukad av Dakota Fanning. Hon är ju verkligen helt fantastisk. 

Ska ta det lugnt nu tills jag ska gå och lägga mig, är sjukt trött av någon konstig anledning!

Bjussar på en bild från i förrgår i brist på annat material!

Dagen blev inte alls som jag tänkt, 9 imorse ringde Liljan och frågade om jag kunde jobba 12-18.30. Stressade iväg som ett as, halv 11 var jag i stan för ett pass på Korpen. Blev 40 minuters biceps och 30 min yoga innan jag blev tvungen att hoppa in i duschen och race:a till jobbet.

Ska städa lite innan jag sätter mig i lugn och ro och skriver lönerapporten med en kopp te nära till hands!

Vi hörs senare ikväll då va!
Första riktiga snön idag förresten. Can't wait på ljusare tider :-)

Tänkte bara visa er en bättre bild på min fina bomma. Den är så söt och luktar så gott! Tänk att en sån här liten sak kan skänka en så mycket glädje, haha! Blir alltid på bättre humör på morgonen då jag ser den. Är alltid så grinig då jag är nyvaken! 


Ikväll var det hockey på TV, vilket inte är speciellt kul.. så medan mamma och pappa satt och kollade så körde jag yoga bakom soffan i min egen lilla värld. Blev rätt länge, var nämligen väldigt seg och stel, gissar att det beror på att jag frös som ett as då jag började. Kokade dock då jag var klar, hehe.

Ska käka lite nu, sen lägga mig i min mjuka säng som jag längtat så mycket efter. Godnatt hjärtegull


Hejhej! Varit lite off idag, men be calm, för nu kommer en uppdatering!

Startade som sagt dagen med intro 6-12. Hade verkligen en superbra dag. Visade framfötterna, tog för mig, var lugn, lärde känna brukarna och personal, pratade, skämtade och visade hur kul jag tyckte att det var och jag fick verkligen komplimanger för det också. Så det var en himla bra dag och jag gick därifrån med ny energi! 

Efter jobbet drog jag direkt till Lise. Egentligen skulle jag fara och träna, men jag hade så himla trevligt så jag sket faktiskt i det och stannade. Det jag älskar med Lise är att även om vi kanske inte har tid att umgås jämt (hon har jobbat väääääldigt mycket) så märks det inte då vi väl träffas. Jag vet inte hur hon känner, men jag tycker verkligen att vi har roligt. Vi är som så lika på vissa saker och det känns som att vi förstår varandra. Känns aldrig krystat eller pinsamt. 

Stannade till efter tre, sedan for jag till stan och panikletade en vinterjacka tills mamma slutade 16. Hittade ingen som jag kände att jag ville ha, åååh blir galen. Vill egentligen ha en fjällräven, men de kostar ju liksom 2500 spänn och jag tycker det är lite väl mycket. Hehe. Men det där löser sig nog!


Nu ska jag ta det lugnt i soffan och bara njuta och dricka mitt blomm-te. Tänkte egentligen fara och se Annas match, men en av våra bilar har strejkat så pappa bogserade den med vår andra, fungerande bil, till någon som skulle fixa det. Så jag hade inte tillgång till någon bil förän till nyligen så det blev lite stressigt. Men hon spelar ju någon annan match här hemma, så jag får fara och se då!


Kände att frukosten skulle gå fort imorse så jag kunde sova så länge som möjligt, haha. Så jag varierade faktiskt lite idag! Orkade inte ställa mig och börja värma hallon osv, så jag körde kvarg och Paulúns müsli "hallon och kanel". Dadlarna är dock bäst ♥ 

Nu ska jag börja rulla mot jobbet. Wish me luck, så hörs vi senare idag!
Tänkte att jag skulle uppdatera er med vad som händer med yogautvecklingen, precis som jag gör med gymträningen. 

Vill bara påminna er om att när jag började köra yoga så var det mer som vanlig stretching. Bilderna här nedanför ser kanske inte mycket ut för världen, men med tanke på att jag startade på en stretching-nivå så har jag i alla fall kommit någonvart! Och ursäkta om vissa av bilderna suger, men både mamma eller pappa är värdelösa på att hantera en kamera, så jag ville inte ens att de skulle hjälpa, haha! Så detta är med självutlösare, vilket är svårt att använda när man ska hinna ta kort på någonting sånt här! Så ha förståelse tack :)


1. Då jag började kunde jag nå rätt bra med fingertopparna om jag böjde knäna lite och hade stretchat ganska länge innan. Nu kan jag gå ner så här i princip när jag vill! Nästa mål är att kunna luta överkroppen mot benen och inte ha något mellanrum.
___________________________________________________________________________________________

2. Detta är någonting nytt jag börjat med. Kan bara stå i ca. 5 sekunder efter att jag försökt hitta balansen en stund, haha. Armarna ska vara i 90 grader och tillslut skulle jag vilja kunna flytta benen lite som jag vill medan jag står så här. Men ett steg i taget!
__________________________________________________________________________________________

3. Första gången jag testade detta så kunde jag inte ens ha en fot uppe medan jag lät den andra vila i vanlig skräddarställning. På första bilden tycker jag att jag fått till fötterna bra, vill ha upp både, men framför allt det vänstra liiite mer, men annars så! Vill kunna stå så och balansera på knäna mer än någon sekund som jag kan nu. På andra bilden håller jag på att ramla, foten rinner av och handen kommer fram som stöd. Haha, men det är helt okej att ramla!
___________________________________________________________________________________________

4. Första bilden är mer rättvis. Jag tar mig upp som på andra bilden (uppenbarligen), men det gör väldigt ont och kan inte stå så längre än någon sekund. Den första bilden är alltså som sagt mer rätt. Målet är att få benen betydligt rakare och komma lite mer uppåt med överkroppen, meeeeeen det kommer nog. Andra bilder ser faktiskt rätt bra ut, förutom de böjda benen och det är synd att det inte är det "normala"!



Såhär kan det alltså se ut en kväll här hemma. Försöker testa någonting nytt lite då och då, men fokuserar helst på det jag vill förbättra först. Ärligt talat trodde jag aldrig att jag skulle klara någonting av det här då jag började, men med lite envishet, träning och ett starkt psyke så har jag ju faktiskt klarat det. Och då bryr jag mig inte om att det inte är helt perfekt. 
Försökte ställa mig mot väggen både på händerna men också på huvudet med armarna som stöd tidigare ikväll, mamma hjälpte mig upp mot väggen bara så jag skulle få känna hur det kändes. Vågar nämligen inte trycka/hoppa upp mig själv än, haha. Är lite feg. Efter det kom jag själv upp EN gång snabbt mot väggen, men hittade aldrig någon balans utan ramlade mot skafferiet direkt. Mamma höll på att skratta ihjäl sig och det måste man väl få göra. Som sagt, det är helt okej att ramla, det är okej att göra illa sig och bli arg när man misslyckas, så länge man ställer sig upp och testar igen tills man klarar det!


Nu ska jag gå och duscha en snabbis (ni ser ju mitt flottiga hår), sen sätta mig i soffan och ta det lugnt. Känner mig så jävla värd det, haha!

Snart är alla löv borta, vilket påminner mig om hur fort tiden går jämt. Obehagligt fort.



Blev kvar på korpen i nästan 4 timmar, så jävla sjukt. Fattar inte var tiden tog vägen...
Blev i alla fall rygg. Sen 17 min på AMT'n, sen 30 min yoga, sen avslutade jag även med 10 min till på AMT'n. Känner mig nöjd!

Ska laga middag nu, men vi hörs sen!

Är så glad att jag steg upp nog tidigt imorse för att hinna se detta, nu har solen smält bort det. Det hjälps inte att jag inte gillar kyla, för vad den skapar är ändå så himla fint!

Sitter just nu och väntar på bussen. Hann inte umgås så länge med Anna, men det var trevligt den stunden det varade! Förhoppningsvis kan vi hänga lite längre nästa gång!

Vi hörs senare ikväll, kommer nämligen inte vara hemma på ett tag. Tusen kramar till er.



Unnade mig själv en vacker frukost i lugn och ro imorse.
I förrgår tänkte jag ju fara och köpa någonting fint till mig själv, bara för att liksom.. jag hann aldrig med det, så igår var jag och köpte en liten blomma. Nästa gång blir det definitivt större blommor, men denna var bara för att jag tyckte att jag var värd något litet!


Nu ska jag käka ett litet mellis och klä mig (det var väl givet att jag satt i mina yogabyxor och en urtvättad tischa och käkade?) innan Anna kommer hit en snabbis och bara hänger. 

Vi ses senare! Ha en helt underbar tisdag mina vänner! 

Har ingen aning om hur man tar kort på norrsken, men det var så himla fint så jag tänkte att det inte spelar någon roll.

När jag slutade jobbet såg jag hur fint de var ute, så jag race:ade hem och hämtade kameran och drog ut igen. Jag kan verkligen inte släppa ögonen från sånt här. Det är ju bara så jävla vackert.
Vet inte vad det är med mig nu för tiden, är bara så känslosam och blödig att det inte är sant. Jag började seriöst nästan gråta då jag stod och kollade på himlen. Haha alltså seriöst, jävla lame jag är. 

Det gick i alla fall jättebra på jobbet, kändes verkligen som att jag kom in direkt och jag trivdes super!! Så jag hoppas det blir mer jobb där, absolut! - Tänkte bara flika in det lite snabbt här så ni inte undrar ihjäl er inatt och inte kan sova :):):)


Nu ska jag käka kvarg och hallon (NU FUCKING SHIT) och sedan hoppar jag i säng. Imorgon är jag ledig och ska hänga med Anna, träna, handla lite och bara ta det lugnt. Blir nog något avsnitt Under the Dome också om jag känner mig själv rätt, hehe!

Godnatt!!


Drog in direkt efter frukosten imorse för ett efterlängtat benpass. Känner fortfarande av vristen, så knäböjen är lite knepig, men jag jobbar på det och blir bättre varje gång!
Blev lite stressigt i slutet så jag hann bara 20 min på AMT'n och 15 min yoga, men det är ju bättre än ingenting!

Nu är jag duschad och mätt efter lunchen och ska alldeles strax dra på Ica och köpa middag. Idag går jag nämligen intro på Videvägen 15-23. Lång dag men vad gör det? Är sjukt taggad på detta!

Vi hörs möjligtvis sent ikväll efter jobbet, annars syns vi imorgon!
Pöss

Sådärja, äntligen hemma! 
Följde mamma och pappa på Piteå damers match tidigare idag och vi fick bevittna en vinst <tumme upp> .
Därefter for de hem, men jag drog på Korpen. Det blev över en timmes bröst- och triceps och det gick faktiskt riktigt bra. Avslutade med 30 min PW / joggning och ca. 20 min yoga. Jag ser många förbättringar, vilket är så jäkla kul!! 

Nu käkar jag hamburgare hemma med mamma och pappa, så vi hörs sen!

BE HAPPY GUYS


Denna dag kan inte ha startat bättre.
Först vaknade jag och var så glädjefylld över allting. Jag sov så gott hela natten och drömde ingen mardröm för ovanlighetens skull.

Jag var stolt över mig själv sen gårdagen då jag stod emot massa frestelser som onyttig mat, fika, godis osv. På IKEA tog jag en kycklingfilé, bytte ut pommesen mot några potatisar och bea:n mot tomatsås. Tog ingen efterrätt till skillnad från de andra och åt inte en enda godis på hela hemresan även fast resten av familjen mumsade i sig för fullt. Inte heller åt jag när godispåsen stod framme på vardagsrumsbordet hela kvällen heller. Jag var så himla duktig. 
Dessutom som slösade jag inga pengar igår, vilket jag är stolt över, eftersom jag har en tendens att alltid lyckas kasta mina pengar på onödiga saker.

Jag var så glad, att när jag kom upp ur sängen så var jag pigg och så himla redo för dagen. Jag tittade ut genom fönstret och då jag såg alla underbara höstfärger blev jag rörd. 
Som om det inte skulle vara nog så fick jag sålt min moppe, 9000:- rikare bara så där. Bara för det så ska jag unna mig någonting idag. Inte godis eller shopping, utan någinting fint. Ska för det första unna mig ett långt pass på Korpen utan att stressa, sedan ska jag köpa mig någonting som gör mig glad. Vi får se vad det blir!


Hoppas ni hade en lika bra morgon och start på dagen som jag. 
Nu ska jag käka en galet god senfrukost, som kommer smaka extra gott tillsammans med mitt goda humör. Egentligen är det ju lunchtime, men inte spelar väl det någon roll. Äter när jag vill!!!!

/Påtända tjejen. Skoja är bra high on life

Var så himla trött då vi kom hem idag att jag inte orkade blogga överhuvudtaget. Vi var som sagt på IKEA och vi svängde även förbi gallerian i Finland. Fick med mig lite smått och gott och en kameraväska som jag ska visa imorgon!


Om ni undrar vad det är för bild där uppe så ska ni veta att denna är tagen för snart två år sedan.
Den 19 november 2011 satte jag in tandställningen och om ca 30 dagar är det hela 2 år sen. Fattar ni hur sjukt det är?
Jag fick information om att den skulle sitta på i 2, 5 - 3 år och jag har ju operationen kvar och ca. 6 månader med tandställning efter den så tidsplanen stämmer nog riktigt bra.
Kan meddela att jag är fruktansvärt less nu. Skavsår hela tiden, måste borsta tänderna flera gånger per dag, konstant spänningshuvudvärk osvosv. Men jag hoppas i alla fall att det kommer bli bra i slutändan.
Lite orolig över operationen eftersom det finns risk att få kroniskt känselbortfall på hakan. Det är ingenting som syns eller påverkar fysiskt, men psykiskt sett kan det vara jobbigt och obehagligt. Men man vänjer väl sig. Har jag vant mig med vassa metall och stålbitar i käften borde jag kunna vänja mig vid att hakan är lite lost.

Ser ni hur mycket mitt hår har växt också? Yay! Stay positive!!


Hade inte alls lika många härliga vinterbilder som sommarbilder. Men jag köpte ju min kamera på sommaren så detta blir ju första vintern som jag får använda den riktigt ordentligt. Kommer bli massa mysiga vinterbilder på bloggen sen. Haha, ni kommer vara sååååå lessa! 
Men man ser ju bara på dessa få bilder hur great vintern faktiskt kan vara! Grilla korv, festa i vinterjackor, dricka kaffe, göra snösoffor, ha på sig massa varma kläder, dricka choklad osvosv. Kommer bli gött. 

Nu ska jag göra mig redo för sängen, blev IKEA imorgon, pappa fick offra sig, hehe. Så vi kommer inte höras på hela dagen, men det kommer en uppdatering någon gång under kvällen. Mobilkameran funkar dock inte, så det kommer förmodligen inte bli några bilder. Tråkigt I know. Meeen det får vi ta, right? It gööre naa.

Godnatt alla fina där ute.


Mitt gröna te med riktiga blommor och blad. Ner med en dutt lättmjölk sen är det en fröjd för munnen. 

Detta passar verkligen perfekt nu, ska rena kroppen med varmt vatten och nyttigheter.
Unnade mig nämligen en tallrik vaniljglass med oboy tidigare ikväll. Ångrar det inte alls faktiskt, men det är nog för att jag är strikt under alla andra dagar föutom mina 1-2 ätardagar.
Förut körde jag ju också på ätardag, men då var jag inte alls nyttig under veckorna, även om jag trodde det. Unnade mig saker heeeela tiden. Mår så himla mycket bättre nu då jag inte gör det.
Önskar att jag kunde hålla mig borta från mer fett dock, men jag älskar verkligen sås och smör på mackor osv. Jag äter mindre fett för varje vecka, men jag vet ändå att jag äter för mycket. Ska verkligen försöka sänka mängden.
Ska även försöka tappa sötsuget ännu mer än jag redan gjort. Det är liksom ingenting jämfört med vad det var förr, haha det var helt sjukt. Har inte alls samma behov av det längre, även om jag tycker att det är gott. Hehe. Nu nöjer jag mig liksom iaf. Förut kunde jag äta hur mycket som helst.

En händelse som jag aldrig glömmer och som kommer upp på tal rätt ofta, just för att det är så jävla sjukt, är den gången jag och Anna skulle käka glass. Det var ju fleeeera år sen, men jag vill bara berätta och beskriva för er hur det var. Ni vet de där 2 liters glassförpackningarna som man köper för hela familjen. Jag och Anna köpte var sin sån och dränkte dem i oboy. Anna orkade knappt en tredjedel. Jag däremot åt upp hela min. Alltså TVÅ LITER GLASS. Och inte nog med det, jag åt även upp det Anna hade kvar, dvs. över en liter glass till. 
Så nu vet ni hur det var för mig! Då jag tänker tillbaka på det nu tycker jag lite synd om mig själv. Det är ju självklart svinkul.. men samtidigt så var det ju tragiskt. Hade ingen sm helst stopp, blev aldrig mätt eller började må illa. 
Nu däremot åt jag som sagt bara en vanlig tallrik, precis som alla andra gör, och jag ver helt nöjd. Känns så himla bra och jag är så stolt över mig själv. Det har fan inte varit lätt, det ska jag tala om för er! Kanske låter töntigt för andra, men tänk er att inte kunna sluta äta, att aldrig känna sig mätt eller nöjd. Huvva. 

Imorgon ska jag hålla mig borta från onyttigheter, vill bara ha en ätardag denna vecka.  Kommer dock bli svårt, vi kanske ska till IKEA och jag ääääälskar att åka bil och käka godis, haha. Men jag får väl ta med mig en banan och mumsa på, heehee.




Lite random bilder som får mig att sakna sommaren. Fast jag ska dra ihop lite vinterbilder också senare ikväll så får alla se att den kallare tiden också kan vara helt underbar och vacker. 
Jag har blivit helt sentimental på senaste tiden. Haha, vet inte varför meeeeen. Love life å de.


Precis avklarat ett grymt pass. Blev nedre rygg och mage, dvs core..haha. Körde mark, lite rygglyft, olika crunches, plankan osv. Tog typ 2 timmar.
Om ni undrar varför jag ger dessa muskler ett helt pass på två timmar för sig själva och inte kör dem tillsammans med en större musklegrupp så beror det på att det är som min rehab. För diskbråcket alltså, så har egentligen inget val.
Borde egentligen köra det minst två gånger i veckan, men eftersom ben, tex knäböj tar mycket på rygg och mage också så känner jag inte att jag behöver det. Dessutom kör jag rätt mycket yoga nu vilket är superbra för coren.

Blev dessutom 30 min på AMT'n + 30 min yoga. Så idag är jag nöjd, och nu har jag en hel fin fredag att se framemot :-)

Hoppas ni fick en lika bra start på dagen som jag fick! Vi hörs och ses
 
..En skön tisha och favvobyxorna är på. Håret är utsläppt och sminket borttaget. Gues what time it is? Ooohhh yeees it's YOGA TIME.

Tröjans ursprungliga text lyder "Leave no trace", men jag gillade inte det, så jag ändrade det själv till "Leave traces". För det tycker jag att man ska göra. Längst ner på tröjan finns öven en liten lapp där det står "DO WHAT YOU LIKE. LIKE WHAT YOU DO". Perfekt yoga-tröja right?

23.00 sitter jag och pärona bänkade i soffan framför Castle. Fortsättning från igår, dör av spänning. Vi har följt det länge vi, töntfamiljen. 

Synd att bloggen ska göra mina bildersämre än vad de är. Blir mycket sämre skärpa och myyycket mer brus. Fattar inte. 
Ser i alla fall på hockey. Ofrivilligt :( Är inte speiellt intresserad måste ja få erkänna, men det är pappa och mamma såååååå. Dricker kaffe för att roa mig!



Precis käkat middag, såg inte så gott ut men det är det! Lövbiff med mango, soya, chili och ingefära. 
Nu däremot ser jag på någonting som är en fröjd för ögat. Är helt förälskad i Under the Domes karaktär "Barbie". Så jäääävla snygg med lite sår och blåmärken ❤ Hans TV-serie-flickvän är inte så pjåkig heller. Mumma.
Är lite småkär i "Junior" också, även om han är psyko. Skulle ändå inte banga..

Dålig uppdatering idag OCKSÅ, haha detta börjar bli en vana. Men har typ bara städat idag.. och lagat mat. Är en riktig jävla hemmafru just nu. Haha.

Sorry för dålig uppdatering och osammanhängande bilder.

Har inte gjort någonting värt att nämna/ta kort på..
Drog ju in till Korpen innan jobbet. blev ett bicepspass på en timme. Fick faktiskt ovanligt bra pump, brukar annars hata biceps, men när det går bra så är det ju självklart också roligt! Körde 4 övningar, 4 set på varje, sen supersetade jag två övningar, men jag orkade verkligen inte de sista seten, så blev bara tre set var på dem..
Känner dock att träningsvärken i ryggen börjar smyga siig på från passet igår, oooo så roligt!! Älskar träningsvärk!

Jobbet gick braaaaa, på tre timmar hann jag hjälpa att duscha två stycken, laga middag och prata med chefen. Aktiva timmar nanting! 

Efter jobbet blev det middag med hela familjen, himla mys. Sen har vi bara sett TV. Patrik drog hem kring nio och nu käkar jag och pärona kvällsfika. Säger godnatt nu, okar inte kika in här nå mer. Ska yoga lite sen hoppa i säng!



Riktigt höstväder idag, grått och kallt och regnigt och disigt och rått. Huvva. tur att vi har så fina och exotiska frukter här hemma just nu då som livar upp xD ^^ o_O :P:p  x)))))

Har precis ätit lunch och ska alldeles strax börja gå mot bussen. Jobbet ringde mig imorse och frågade om jag kunde jobba 14-17 idag då det var kris.. Sånna korta pass suger ju, men jag tog det ändå. Så jag börjar alltså 14.00, men den närmsta bussen går 12 från Hortlax, så jag hade tänkt försöka hinna trycka in ett litet pass på en timme innan jag börjar. Tidsoptimisten Liibee. 

Nu måste jag gå!

Jag kan inte förklara, min vackra underbara
Att jag måste gå, att jag måste gååååå,
Att jag måste gååå ååå ååå, att jag måste gå.
(Sebastian Kranz)




Chillade här nere på golvet tills jag kände mig nöjd. Det börjar gå framåt. Första gången jag testade fick jag inte ens upp en av fötterna på benet och nu får jag faktiskt upp båda! Även om jag bara kan sitta så här i ca. 10 sekunder än så länge och även om det inte är helt perfekt så är jag så glad för framstegen. Snart står jag på huvudet.
Mår lite bättre i alla fall. Är inte riktigt gladare, men åtminstone lugnare och tänker att allting löser sig. 

Nu hade jag tänkt käka kvällsmål och sedan hoppa i säng, är riktigt trött.
Godnatt!
 
Precis hoppat upp från badet. Det var verkligen avslappnande och behövligt. Känner att värmen spridits sig i hela kroppen. Min kropp är varm, precis som allting på insidan av den!
Nu ska jag köra lugn yoga på golvet med en kopp te nära till hands. 


Denna köttfärs innehöll lök, finpressade tomater med basilika, morötter, köttbuljong och lite olivolja. Den fick en väääldigt god smak, men vi gjorde en liten tabbe. Vi glömde nämligen morötterna, så vi slängde bara i dem i småbitar sen då köttfärsen nästan var klar, vilket resulterade i stenhårda bitar morötter  Haha duktigt.
Men som sagt, annars blev den jättegod! 


Tidigare idag for jag ju in till Korpen där det blev ett gryyyyyyymt rygg- och bakre axelpass. Körde sammanlagt 9 övningar och 4 reps på varje. Så jag förväntar mig en sjuk träningsvärk imorgon. speciellt med tanke på att axeln varit dålig och jag inte har kunnat köra 100% på nästan två veckor. Efter passet blev det även 30min på AMT'n. Lyssnade på en podcast så det gick ovanligt lätt idag! Ska absolut börja göra det oftare.. så himla tåkigt annars!

___________________________________________________________________________________________
Så kroppen känns iaf stabil. Mentalt är det lite svajigt däremot. Got some things going on som inte är speciellt trevliga, så det är jobbigt. Men ikväll blir det ett bad och yoga för att stärka min ledsna själ. Jag vet att man ska fokusera på det som är bra, men ibland är det så himla jobbigt och svårt att försöka vara positiv.. Ni vet alla hur det är.. MEN, nu har jag i alla fall fått ur mig det, kanske det kommer kännas bättre nu då :) Brukar ju inte vara så djup och personlg här på bloggen, men det känns faktiskt ganska bra. Få lätta lite på hjärtat. 

Ska komma tillbaka efter badet och yogan, med förhoppningsvis lite mer eneri och glädje och ro!


 
Järn bidrar, som de festa kanske vet, till minskad trötthet och utmattning, så idag tänkte jag till då jag gjorde min lunch. Det blev alltså blodpudding som är fullt med järn! Till det blev det keso och Önos lingonsylt. Jag äter dock inte keson samtidigt idag,utan en stund efter, just för att kalcium hämmar järnupptaget. I vanliga fall spelar det ingen roll för en person med normala järnvärden, men jag tänkte eftersom jag ville få i mig så mycket järn som mjöligt just idag så gjorde jag så. 

130g blodpudding
50 g keso, låg fetthalt
35g Önos lågkalori lingonsylt

380kcal, 19g protein, 27g kolhydrater, 13g fett.
______________________________________

Köttfärssås och spaghetti står på middagsschemat idag och jag gissar på att det kommer bli gryyymt gott. Recept kommer absolut upp om det blir gott. 

Startade denna dag med en 35 min/5km PW. Efter det blev det frulle. Sen har jag bara städat här hemma och lagat mat åt mamma som slutade tidigare för ett tandläkarbesök. När hon kommer hem ska vi skriva en handlingslista, sen far jag och tränar + handlar. 

Har varit så jävla trött senaste tiden, vet inte om det beror på att vi går in i nya tider med mörker och kyla, eller om det bara är tillfälligt, men det har iaf varit jobbigt. Trött konstant och kan sova ur mycket som helst.. ofta huvudvärk och allmänt seg. Det blev betydligt bättre imorse då jag fick komma ut och gå i skogen och fylla på med lite energi både från den friska luften, men också från den värmande solen ❤ Känner dock att det börjar bli kallt nu, diskbråcket klagar massaaaaaa över det! Usch, tänk att få bo utomlands och slippa den annars ständiga smärtan. 
Däremot har jag ju ett presentkort för massage på Korpen som jag kanske hade tänkt utnyttja snart, en liten vardagspresent för hela min själ och kropp. 

Nä nu ska jag dra ihop nån lunch, alltid lka spännande att se vad det blir!

Blev ett långt pass ikväll, men nu får jag äntligen lägga mig i sängen, utslagen och nöjd.

Vi ses imorgon, med förhoppningsvis mer inspiration till att skriva!


Idag har jag inte gjort mycket. Tre tvättar har jag fått igång och så har jag plockat undan lite här hemma.. annars har jag bara nött den nya serien Under the Dome en sådan här fin höstdag till ära. Är redan på avsnitt 8 and I'm in löööve. Detta avsnitt heter "Thicker Than Water" och det gör mig sååååå förväntansfull. Kan inte bli annat än bra. 

Blir sen middag idag och senare ikväll bär det av till Korpen. Men vi hörs väl sen eller nåååeeeee, ids inte skriva, haha.

 
 
 

 








 


 
 
 
 

 


 
 
 
 


 
 
 
Krävs absolut en sammanfattning av en sån här grym kväll och natt!

Det började som sagt med att Anna hämtade mig, sen åkte vi till Skellefteå.
När vi kom dit mötte vi upp de andra i stan och for tillsammans hem till Jennys lägenhet för att lämna lite saker. Vi hann inte stanna länge, utan begav oss mot mot arenan. Skellefteå vann efter en rätt spännande match! 
Direkt efter matchen sprang vi till bilen som självklart stod högst uppe på en lång backe och körde til Jenny. När vi kom dit blev det förfest och fix ett bra tag.

Klockan 21.00 var på Verandan där Jenny bokat oss bord. Det var verkligen superfint där. Fräscht, stort och lite lyxigare än många andra klubbar.
Middagen var väldigt dyr jämfört med vad jag brukar käka (blodpudding för 5:- exempelvis), de flesta tog 2 rätters där varmrätten bestod av en fet ryggbiff och potatisgratäng. Till det beställde vi in två vinflaskor, vilket kändes så jäkla vuxet och moget, haha. Som Anna N sa då vi beställde, and I quote: "Vi vill ha det fruktigaste vinet ni har, vi är inga finsmakare!". Det var faktiskt gott, trots det faktum att jag egentligen inte gillar vin. Hur som helst... Vi satt och käka och umgicks rätt länge vid bordet, men innan allt folk börja komma så betalade vi och gick in i partymode ;););) heheh. 
Martin Björk agera DJ, vilket var lite speciellt! Vi stannade till stängning, sen gick alla och käka på MAX, jag stanna dock utanför och satt på en trottoar och läste bloggar, haahah så jävla random. Why liksom? Polisen kom till och md fram och frågade om jag mådde bra, jag typ "jåjå, jag väntar bara på mina vänner som käkar" och man såg verkligen på henne att hon undrade varför jag satt där. Haha. 
Typ direkt vi kom över tröskeln så deckade alla i sina sängar. 

Tackar verkligen alla som var med, hade en skitkul och grym kväll!! Ett speciellt till Jenny N såklart som fixat allting med biljetter och bokningar och för att hon glatt tog in oss 6 extratjejer i sin 1a. Tacktacktack till dig, du är bäst!



Idag tog jag bussen hem 11, jag och my parents har hunnit vara förbi Modigs, Sunes och Patrik innan jag äääntligen fick kliva in på bisittarevägen 28. Nu är det chillmode hela söndagen.

Hemma i Piteå efter en för jävla bra helg. Tackar alla inblandade och så kommer en bildbomb ikväll då jag återhämtat mig, haha!

Väntar på Annis som ska plocka upp mig, men bär det av mot Skellefteå för att möta upp resten av tjejerna innan vi kickar igång kvällen med hockey, finmiddag och sist men inte minst FEST och sleepover hos JennyN!

Matpaus i packningen. Fullkornsbröd med lite philadelphia och en mumsig köttbit. Lite C-vitamin på det också!

Har i princip packat klart, ska bara köpa groggvirke och fixa mig sen bär det av!

Äntligen lagt mig i sängen efter en lång dag. Jobb till 21, sen hem och packa.

Allt är inte riktigt klart för imorgon vilket gör mig lite orolig, men jag ska försöka få en god natts sömn ändå och hoppas att det löser sig imorgon. Men det gör det nog!
Mitt största dilemma just nu - dra med sig systemkameran eller ej. Kan ju inte leva utan den, men är samtidigt väldigt rädd om den. Aja det fixar sig alltid.

Godnatt kära vänner!


Just lagat en fantastisk köttlimpa på jobbet och funderar vad jag själv ska käka. Åt upp min middag till lunch idag, haha :-(
Drog och solade innan jag köttade på gymmet. Skoja, köttade inte alls. Eftersom jag fortfarande är rädd om axeln så ville jag inte ge mig på något hårt pass när det gäller varken rygg eller bröst, så körde lätta vikter och lite övningar bara för att känna efter idag. Blev 2 bröst, 2 rygg, 2 triceps och en axelövning. Gjorde inte direkt ont i axeln, men jag var väldigt svag. Så nästa vecka ska jag börja köra hårt igen. Inget mer pass i veckan nämligen eftersom jag åker till Skellefteå imorgon med massa bra peps!!! Kommer bli så jävla bra. Längtat massa.

Men vi hörs då jag slutat, senare ikväll :-)

Sittar och käkar senlunch framför World Invasion: Battle Los Angeles. Den har bara 5,8 på IMDB, så vi får se om den är OK eller ej. Rätt mysigt är det iaf!
Efter filmen ska jag bland annat hinna dammsga rummet, starta en tvätt och plocka undan i köket. Wish me luck.



 
Det var himla fint i Hortlax tidigare ikväll. 
Önskar bara att det fanns någon fotokurs här i Piteå som jag kunde ta. Åååh, varför finns det så mycket jag vill göra men så lite pengar? 

Nu ska jag käka lite innan jag går och lägger mig. Längtar redan till frukost och en skiva av det nybakade brödet ❤ Godnatt.



 

Idag bakade mamma ett sjuuukt gott bröd med 3 olika mjölsorter, yoghurt, lite torkad frukt och nötter. Det blev verkligen helt underbart. Detta ska jag själv göra någon gång, men då ska jag ta bort hasselnötterna.. eller åtminstone skära dem i mindre bitar! Var inte så förtjust i dem, äter hellre cashewnötter. Fast jag har ju inte ätit så mycket hasselnötter och man måste ju smaka någonting minst 10 gånger innan man verkligen kan veta om man tycker om det eller inte. Så ska träna, hehe.  

Dålig uppdatering idag med, men jag har varit i stan sen halv 1 idag.
Först käkade jag och mamma lunch, sen gick jag på stan och köpte lite nya kläder. Nu saknas bara en jacka och hanskar+mössa. Sen tränade jag. Det blev bara ett försiktigt bicepspass, men jag gjorde det iaf! Och det kändes faktiskt bra i axeln, så vi får se vad jag kör imorgon, kanske vågar mig på bröst eller rygg! Annars blir det nedre rygg och triceps iaf :) 

Vi hörs senare ikväll, nu ska jag göra mig klar för sängen.

Detta var det enda jag fick i mig imorse, konstigt, är annars alltid jättehungrig på morgonen. Var sjukt trött också, huvva.
Nu är jag påväg in till stan för att käka lunch med mamsen, sedan ska jag gå en snabbis på stan och träna.

Rosa snodden på, precis som alla andra nätter. Kom ihåg då jag alltid sov i utsläppt hår eftersom jag får fruktansvärt ont i hårbotten om jag har uppsatt mer än typ 3 timmar, men det var ju innan jag hittade denna älskling. Glad att de tiderna är över, det var ju sjuuuuuk irriterande med alla hårstrån hit och dit. Vet egentligen inte var denna snodd kommer ifrån, hittade den i någon gammal låda, men den är stor, luftig, stretching men ändå mjuk, så det gör inte ont, och syns inte heller på morgon när jag släpper ut håret att jag haft uppsatt. Det är iiiiinte snyggt med en bulle som sticker ut bak på huvudet.
Men nu svamlar jag på.

Nu säger jag godnatt, så syns vi imorgon. Massa kramar!


 

 


Några bilder från igår då dessa två grabbar var på besök! Alfons är så jävla söt att jag typ dör, haha. Speciellt då man busar med han med en tennisboll. När man blir less efter ett tag och bara sitter kvar på golvet, då kommer han med bollen i munnen, släpper ner den på marken och typ petar på en med tassen. Hahah ååååh. 


Började denna dag med en välförtjänt solning, sedan drog jag till tandläkaren och spände tandställningen, sen tränade jag.
Blev dock bara mage idag, vågade inte köra biceps.. är lite rädd om axeln faktiskt, haha! Fick nästan lite halvpanik där ett tag innan jag bestämde mig för att bara köra mage. Men imorgon ska jag stå emot paniken och iaf testa.
Förutom 40min mage så blev det även 25 minuter på AMT'n. Var faktiskt rätt kul idag, brukar i vanliga fall hata det.
Efter att jag duschat och klätt på mig så gick jag en riktig snabbis på stan med mamma. Fick med mig ett par svarta jens, ääääntligen. Inte hittat några som varit bra tidigare, alla andra har så himla långa ben. Köpte även två lite enklare vardagströjor. Kan visa sen. 
Efter stan joina pappa oss och kikade på annat. Vi avslutade med handling på Coop.

Till middag idag blev det blodpudding, sallad och keso. Och sjääääälvklart sylt, Önos lågkalori, den alldra godaste! Nu chillar vi i soffan framför Arsenal - Napoli.


Sista flaskan Amino är tagen och nu säger jag godnatt. Ser ut dom sockervadd förresten.
Imorgon är i princip hela dagen späckad;
• Solning
• Tandläkaren
• Träna
• Gå på stan med mamsen och papsen.
• Handla

Kanske inte låter så mycket, men det är så jäkla många grejer jag måste komma ihåg. Busstider, packning, småpengar, tandborste, lunch, osvosv. Ska skriva en lista innan jag somnar. Liibee ♥ Listor
























































































Som sagt drog jag in och körde ben ikväll. Blev lite sent eftersom Patrik och Alfons kom på besök.

Det gick jättebra, även med axeln, förutom att en ful jävel sket i att plocka bort vikterna från stängerna så jag var tvungen att plocka bort dem själv utan att försöka lyfta med ena armen och det var inte lätt. Självklart fick han evileyes från mig.

Startade med uppvärmning på AMT'n, sedan blev det ett uppvärmingsset knäböj + 6 vanliga set.
Sen 4 set benpress.
Sen gick jag till den andra benpressen och testade lite nya övningar.
Den första som ni ser är den som jag försökt förklara tidigare, där jag har ett ben snett och det andra på dynan. Så ser då den ut.
På den sista bilden ser ni då jag testade något jag aldrig gjort förr, grodpress får den heta för min del. Sett en tjej göra såna och hon har sjuuuuuk röv, så gav det en chans och jag tror faktiskt jag fortsätter med den. Man ska tänka att man inte ska trycka UPP benen, utan pressa IHOP dem. Tog bra på rumpan.
Sen blev det lårspark för främre lårmusklerna och så avslutade jag med rumplyft i smithen.

Imorgon hade jag nog tänkt ge mig på ett biceps och magpass, får se hur det går med axeln. Blir lätta vikter dock, vågar inte chansa liksom.
Vi hörs nog en snabbis innan jag ska sova, måste nämligen duscha och käka nu.