Hejhej! Suger på att uppdatera nu, men jag hoppas att det bara är tillfälligt.

Idag har jag och mamma julpyntat och städat för fullt. Hon kom hem kring 1 och sen dess har vi tagit fram all julpynt till nedervåningen. Mitt egna rum gjorde jag redan igår. Min stjärna som ni ser högst upp, fin va?
Det enda som inte är framme är julgranen, men den åker nog upp så småningom.

Pizza blev det till middag. Kommer inte ihåg sist jag åt pizza, måste vara flera månader sen. Den enda "snabbmaten" jag ätit den senaste tiden är kebabsallad. Pizzan var sjukt god, men nu är jag mätt på alla nivåer och kommer nog inte vilja ha pizza på väääldigt länge. 

Annars då? Jaa... vi har pratat engelska hela dagen. Varför vet jag inte, men vi började bara och sen gick det inte att sluta. Blev sjukt konstigt då den första svenska meningen sas på säkert en halvtimme i sträck. Alla typ stannade upp som om det var ett helt främmande språk. Haha jävla random vi är.
Käkat choklad och druckit massa glögg har vi också gjort.

Resten av kvällen har spenderats framför IDOL (tragiskt nog gick Kevin vidare, besviken på svenska folket) och IMDB.
Vi har suttit och diskuterat filmer och skådespelare tills vi tillslut fick agree to disagree.
Vi har helt olika smak. Mamma och pappa gillar liksom tråkiga, pinsamma actionkomedier som "Lethal Weapon" och "Rush Hour", medan jag är mer för exempelvis "The Shawshank Redemption", "The Host" och "The Lord of the Rings" så som ni kanske kan förstå delar vi inte samma uppfattning alls vad gäller "bra filmer".
Jag vill ha mäktiga, gåshud-framkallande filmer, oavsett om det är drama, sci-fi eller annat. Varken mamma eller pappa har någonsin upplevt detta, de tycker att jag är konstig, men jag tycker bara synd om dem, att de aldrig sett en så bra film att det liksom pirrar i magen. För det är jag väl inte ensam om?
Nästa film som står på "måste kollas-listan" är Inception som jag otroligt nog inte sett än. 


MEN nu måste jag sova, joooobbbb imorgon, men jag ska försöka kika in innan det, hehe!




Som sagt så ska jag hoppa på en periodisk fasta med fokus på att tappa underhudsfett och därmed bli mer tonad. Vi börjar dagen efter julafton, det vill säga 25/12 och jag är faktiskt taggad. Jag vet att det kommer bli sjukt jobbigt, men eftersom jag aldrig kört en ordentlig "deff" så ska det bli roligt att se hur kroppen reagerar och hur starkt mitt psyke är.
Som tur är är vi två. Direkt jag känner sug eller hopplöshet ska jag höra av mig till Sofia som har lovat att peppa mig.

Så idag beställde jag hem lite hälpmedel. Ska inte börja använda dem nu, utan ska börja när dieten börjar så det räcker osv.
Det är då ett PWO. Älskar PWO. Jag klarar mig fint utan, men inget klår känslan av att få träna när man fått ta en skopa bra PWO. 
Sedan är det även 3 burkar aminosyror EEA. 
Förutom det så har jag även beställt fettförbränningpiller. Jag är lite skeptisk gentemot just detta, men vi får se om det ger någonting. Som ni vet måste man fortfarande äta bra och träna för att få ut någonting av sådana här tabletter. Första gången jag testar förförrbränning seriöst. 
Fick även hem en tischa och en burk T3 gratis. 

Jag planerar att börja käka kring 14-15-tiden och sluta kring 22-23--tiden. Får se senare om jag minskar ätartimmarna efter ett tag, beroende på hur det känns. En ätardag i veckan som vanligt, så det ska nog gå bra. 

För att hålla kosten ska jag laga matlådor som jag kan ha till lunch och middag. Det blir mycket kyckling. Men även till exempel hemmagjorda köttbullar, fetsnål köttfärssås, lax osv. Sen blir det väl potatis, ris, bulgur eller fullkornspasta. Så det blir ingen varierad kost precis. Ska även försöka lära mig äta broccoli, får se hur det går, haha.
Som mellanmål kommer jag förmodligen käka mycket ägg, gröt, keso och kvarg.


Så nu under jul ska jag passa på att äta sånt jag inte ätit på vääääldigt länge och förmodligen inte kommer äta på väldigt länge heller. Exempelvis palt, blodpudding, gratäng, såser, potatisburgare, parisare.. aah listan kan göras lång.
Det enda som är emot mig nu är käkoperationen som står och lurar baki hörnet. Vet inte exakt när den ska utföras, men efter den kommer jag bara kunna äta flytande i 2-3 månader och är räd att jag kommer få i mig alldeles för lite. Kommer väl måsta äta massa ersättningsdrycker, men ändå. Faaaast det kanske bara är bra? Då KAN jag ju inte äta dålig mat liksom, även om jag skulle vilja, haha ;-)

Hejhej! Nu har jag kommit hem efter en lång dag i centrum.
Startade dagen med en ofrivillig sovmorgon som gjorde att jag åt frukost 10.45 och lunch en halvtimme senare. Mådde smått illa då jag satte mig på bussen 12. 
Då jag kom till Korpen insåg jag att mina träingstajts låg upphängda i torkskåpet hemma, så jag och Sofia drog på Åhlens och köpte ett par vanliga vardagstajts för 150 onödiga kronor. Det funkade men var iiiiinntee optimalt. 

Idag hade jag och Sofia stämt in så att i båda hade be på schemat. Och även fast vi körde i pincip individuellt så är det ändå kul att ha någon att prata med i vilopauserna och någon som tvingar en att höja vikterna och någon som ger tips på nya övningar. 
Fick till ett riktigt bra pass idag faktiskt, så det var roligt.

Vi bestämde också att vi tillsammans ska börja dieta efter jul, vilket är om en månad ganska precis. Så idag när mamma frågade om vi verkligen måste göra någon nyttig middag idag och om vi inte bara kunde äta något lätt så svarade jag faktiskt OKEJ. Så ikväll är det pannkaka till middag. Kom inte ihåg sist jag åt pannkaka. Har unnat mig plättar någon ätardag, men pannkaka var så jääävla länge sen. Och jag tänkte att eftersom det kommer bli sjukt jobbigt om en månad (ska berätta mer om detta senare) så passade det bra att bara unna sig sånt skit nu. Så idag blev mamma lycklig.

Hur som helst.. efter att mamma slutat gick vi på stan. Köpte ett par grå träningstajts som jag suktat efter väldigt länge, blev dock en billigare variant. Fick även med mig hem en nyårsklänning (trots att jag inte har någon aning om vad jag ska göra), ett nagellack, två finare vardagströjor och ett par mjukisbyxor. Allt detta för ca. 800:-, vilket är ett sjukt bra pris med tanke på vad jag köpt. 

Ska försöka visa er kläderna eftersom jag använder dem, men ni vet ju hur det brukar gå.


Nu är det käk. Första gången på jag vet inte hur länge som jag unna mig en veckodag. Känns som att vi firar någonting, haha! Detta är verkligen lyx för mig!

(Förlåt för lång text)



Hejhej. Igår jobbade jag natt på Liljan, och jag sov faktiskt hyffsat bra. Trots det tog jag en helt underbar PN då jag kom hem där kring 9.
Sen har jag inte gjort mycket annat idag. Pantat burkar, handlat, solat och lagat mat. 


Gjorde någonting nytt idag som blev riktigt, riktigt gott. Visst ser det grymt onyttigt ut? Saken är den att det faktiskt inte är det.
Jag tog grova tortillabröd, mamma och pappa fick vita. I dem stoppade jag en gegga gjord på färdiggrillade innerlår av kyckling, en liten burk lätt Creme Fraiche- Chili och Paprika från ICAs egna märke, en stor burk lätt keso 500g och lite peppar. Strödde på lite gratängost på rullarna för att få en lite krispig yta. Till det serverade vi isbergssallad och banan. Just bananen var verkligen som pricken över i:et. 
In i ugnen på 220 grader i ca.15 minuter. Ett plus är ju att det var sjukt enkelt och gick sjukt fort!


Ikväll är det en kort intro inför helgen då jag jobbar två nätter på Videvägen, så ikväll går jag 20.30- ca 23.00 bara för att lära mig kvälls- och nattrutinerna. Kort men välbehövligt pass. Känner mig inte riktigt säker där än eftersom det är helt anda rutiner än på Liljan, men jag hoppas att det efter ikäll kommer kännas lite bättre i alla fall. 

Men vi ses imorgon, kommer nog inte orka uppdatera här mer idag, förlåååååt men har inte lust :( hehe. 
Ha en bra kväll!

Dagen blev inte riktigt som jag planerat. Sent igårkväll fick vi veta att farmor åkt in till Sunderbyn pga ryggsmärtor. Hon mår bra och är pigg, men vrider sig i smärtor. Så idag åkte jag, mamma och pappa upp och hälsade på en stund. De vet inte ritkigt vad det är än, men förmodligen har det någonting att göra med alla hennes diskbråck. Så vi hoppas på en röntgen och behandling efter det! 

När vi kom hem drog jag direkt och tränade. Blev bålträning idag. Olidligt många set mark. Rygglyft hann jag också med och några övningar mage. Orkar typ inte hålla upp min överkropp då jag sitter, bålen är så trött att jag bara hänger.. haha. 

Nu är det nattinatti för mig. Ska försöka ta mig upp tidigt imorgon trots rätt sen kväll.

Godmorgon! Hoppas ni alla är pigga och glada. Själv är jag trött som ett as, men det ska nog gå bra ändå.
Hunnit käka grötfrukost samt druckit te och läst tidningen här på jobbet. Mysig och lugn morgon. Det var förövrigt väldigt fint ute imorse.
Hoppas på en härlig jobblördag. Ingen aning vad vi ska göra dock, förutom att fira en av brukarna i efterskott med fika och present.
Sedan ska vi väl försöka hitta på någonting roligt I hope. Måste bara komma på nåt awesome som man kan göra på dagen en lördag. Finns tyvärr inte så många valmöjligheter här i Piteå..

Varför vill man egentligen bo i Piteå? Förutom om man vill ha det lugnt då. Det händer ju verkligen ingenting. Gode less. Tur då att jag förhoppningsvis ska utomlands till våren. Dock bara förslag och idéer just nu. Vi spånar.
Förlåt för dålig uppdatering och osammanhängande bild (tagen några mornar sen), men ville bara kika in innan jag somnar.Haft en superbra fredag som startade med jobb 13-17.30. Åkte sedan vidare till Sofia medan hon gjorde sig klar. Sen for vi på Korpens "after work" och mötte upp Josse, Hanna och Petra. Där bjöds det på buffé samt efterrätt och quiz och utlottningar. Efter det följde jag hem till Sofia där vi såg klart Idol, pratade massor och hade allmänt trevligt. Nu ligger jag i sängen och dekar sönder. Jobb imorgon 8-16. Hejja.

Godmorgon. Idag tog jag sovmorgon ända till 9.45. Det var guldvärt.
Har inte käkat frukost än och snart är det lunchtime, men är man inte hungrig så är man inte. Och sugen är jag då inte heller. Jag som annars alltid håller på att svälta ihjäl då jag vaknar. Var inte sugen på gröt, inte heller kvarg och hallon.. som är standardfrukosten. Kanske rostar mig två fruktkusar och steker ägg. Det skulle gå ner tror jag.
Önskar att någon kunde komma hit och laga mig en hotellfrukost. Eller plättar med blåbärssylt och grädde. Skulle vara lovely. 

Nu är det en kortkort paus i form av juicedrickande och bloggande. Har diskat, städat, plockat smågrejer, startat en tvätt och nu ska jag dammsuga och göra lunch samtidigt. Efter det ska jag plocka ut tvätten fort som fan och dra på mig nå kläder och sen åker jag in med bussen 12 till Korpen. 
Så som ni kanske förstår är det lite stressigt här nu, men vi ses då jag kommer hem från jobbet 15-23. 

Denna juice är förövrigt lovely, om man älskar det sura såklart. Det är en halv grapefrukt, 1,5 apelsin och en halv citron. Mumma. Massa vitaminer!

Är glad att detta är min utsikt från fönstret i mitt rum. Att vakna till detta gjorde mig så sjukt motiverad att stiga upp och bara ha en awesome dag.
Vaknade kring 08, men låg kvar en bra stund och tittade när solen höll på att gå upp. Tjugo minuter senare var jag uppe och kokade gröt. 
Jag åt i lugn och ro utan någonting som störde. Jag la undan mobilen, startade aldrig datorn och vikte till och med ihop tidningen. Jag kände att jag verkligen bara ville ha en stund för mig själv denna morgon. 

Nu har jag bara chillat omkring, gjort en juice, plockat undan lite och jaaa.. bloggat! Haha. Ska alldeles strax ta tag i städningen. Ska dammsuga huset, hänga upp lite kläder i garderoben, diska och om jag hinner hade jag även tänkt starta en tvätt. 

Vi hörs när jag tar en paus! 

Idag blev det jobb 13-20.30 på Liljan. Hela dagen gick verkligen superfort, men jag var ändå död då jag kom hem... trots vilodag.
Bestämde mig redan i bilen att direkt jag kom innanför dörren skulle jag dra på mig ytterkläder och ta en promenad. 
Var inte alls motiverad då jag väl kom hem, ville bara gå och lägga mig.. MEN jag sköt bort tanken på vad jag gjorde och bara gjorde det, så var jag tillslut ute ändå.
När jag väl hade kommit ut slog jag på en pod och började vandra. Och det var verkligen skönt ute. Några minusgrader, vindstilla och ensamt på gångvägen. Galet mysigt. Och med en podcast blir promenaderna så mycket roligare och lättare.
Kände mig dock som en liten tomtenisse som gick omkring där på snön med röda byxor och vit jacka, haha.

Nu har jag käkat två ägg och ska gå och lägga mig NU. Är dödstrött.

Igår kom denna lilla rackaren och gjorde fåglarna sällskap. Den kom igen idag men då visade den bara rumpan sin! Det är synd att det är så rädd, hade gärna kommit närmare.
Men söt är den i alla fall, när den sitter där nere och käkar fallna frön och nötter. 


Här hemma är den en god morgon. Gjort favvogröten och ska alldeles strax sätta på ett avsnitt OC och käka. Solen skiner och återigen har det kommit lite snö på marken. Underbart!

Hejhej! Ska bara kika in lite snabbt och uppdatera innan jag somnar. 

Tidigare idag, kring 12, drog jag in till stan och solade. Var så blek att jag såg sjuk ut.
Sedan mötte jag upp med Sofia på Korpen där det blev bröst,triceps och mage för min del.
Följde hem med mamma och snabbkäkade innan jag var tvungen att åka mot Videvägen. Där blev jag bara några få timmar innan jag sedan for vidare mot Modigs.
Där bjöds det på underhållning i form av en sorglig, men rättvis fotbollsmatch på deras bioduk. Vi toppade kvällen med fika för deras del, men kvällsfika för mig. Ekologiskt fil med Paulúns müsli. 
Kortfattad uppdatering jajjamen.

Vägen hem blev dock ett äventyr. Jag körde mammas bil och på något sätt hakade bromsen fast så ett av däcken slutade rulla. Vi kände ju båda att det hände någonting, att bilen gick trögt och sladdade helt sjukt obehagligt mycket, men vi fattade ju inte vad det var. Så vi stannade på en mack så pappa (som körde sin bil bakom oss) fick komma och kolla. Däcken var galet varmt, det rykte överallt och luktade jävel. Tillslut lyckades vi i alla fall få lös däcket och kunde köra hem. Dock nämnde pappa att det lyste rött inanför däcket, så jag och mamma var rädda hela vägen hem. Hon för att det skulle lossna, jag för att vi skulle explodera. Som tur var gick det bra.

Det har med andra ord varit en händelserik dag och kväll och jag är heeeeelt slut nu. 
Godnatt så syns vi imorgon!

Vaknade med sjukt mycket energi imorse efter över tio timmars sömn. Haha, kom inte ihåg då jag sov så länge sist. Brukar i genomsnitt sova 6 timmar kanske, men det räcker inte på långa vägar har jag märkt. Är typ ständigt trött då. Första gången på länge som jag vaknar och är pigg. Så ska absolut försöka lägga mig tidigare framöver. Det är ju så skönt att sova. Speciellt när man sover länge. 
Nu tar jag en liten prommis till ICA och handlar. Sedan bär det av till stan för solning och Korpen. 

Känner i hela kroppen att detta kommer bli en grym dag. 

Hade ju som redan sagt hejdå i förra inlägget, men jag kände ändå att jag ville kika in en sista gång innan jag går och lägger mig. Varit lite off här senaste tiden, mest för att jag prioriterat annat, men också för att jag inte haft lust då jag haft tid. Men sen kände jag att det här är ju för min egen skull, för att jag ska kunna kolla tillbaka och minnas. Så nu ska jag försöka uppdatera lite mer, så länge det inte blir ett stressmoment. 


Ikväll gjorde jag kvällsfika som på gamla goda tiden. Stekt ägg med grillkrydda på rostat, brunt bröd. Blev lite nostalgisk, det var nämligen så här jag lärde mig äta ägg. Jag tyckte ju verkligen inte om det förut, alltså verkligen inte. Spydde typ av lukten. Så jag stekte ägget väldigt hårt och körde på riiiiiiikligt med grillkrydda så det inte skulle smaka ägg. Så skulle jag nog inte ens kunna äta det idag, hahah usssch, men det var i alla fall gott då. Nu älskar jag äggsmaken.
Nästa mål är att lära mig äta kokt ägg, aldrig smakat det. Alltid varit väldigt kräsen och det är inte förän nu det senaste året jag vågat testa saker. När jag tänker på allt gott jag missat blir jag typ ledsen, haha. Det är först nu jag lärt mig äta bland annat lök, müsli, krossade tomater och bär. Och det är bara några få grejer av alla. Så sjukt egentligen.
Men jag är glad att jag vuxit, på alla sätt, inte bara med maten.. För det känner jag verkligen att jag gjort. Och gör, varenda dag. 

Godnatt så hörs vi imorgon. Ta hand om er. På riktigt alltså. Och om era nära och kära.

Saknar snön. I princip allt har ju regnat och smält bort nu igen. Huvva så tråkigt. Nu är det bara grått och slaskigt och mörkt. 

Idag har jag tränat ben, gick inte alls bra. Var jättesliten och trött och var tvungen att sänka vikterna på en övning. Alltså det händer ju ALDRIG. Inte kul. Tog nya krafter, höjde huvudet och drog till med ett leende innan jag for till tandläkarn 10.
Efter det käkade jag lunch på mammas jobb och tog sedan bussen hem.
Väl hemma städade jag lite, sen har jag sett typ tio avnsitt Vampire Diaries, haha. 
Gick även på en 25min PW innan middagen. 

Nu ska jag dricka te och se TV och sedan gör jag en tidig kväll. Ska ladda sjukt med energi!!!

Igår for jag till Jenny och hälsade på henne i Skellefteå. Först gick vi på stan då jag kom, sedan for vi och handlade och gick hem till hennes lägenhet. Där blev det prat och hockeytittande innan tacomiddag. Därefter såg vi the best movie ever aka The Host och sen nötte vi OC en stund in på morgontimmen. Det var verkligen en jättemysig kväll! Jag tycker verkligen att det känns som att jag och Jenny har så mycket gemensamt!
Imorse steg vi upp och käka frukost där kring 10, sedan såg vi något till program av OC innan vi tog en prommis runt älven. Det var verkligen jättefint och mysigt där. Vi blev borta i över en timme, sen då vi kom tillbaka var det inte så länge kvar innan min buss gick så vi tog det bara lugnt. Med andra ord har jag haft en jättejättebra helg med fina Jenny. 
Borde göras oftare.


Igårkväll var hela familjen samlade för att käka go'middag och se Sverige spela fotboll. Förutom att maten inte blev så lyckad och att Sverige förlorade så var det en riktigt bra kväll! Var superövertrött, så satt och fnissade hela tiden, vilket verkade få de andra på bra humör eftersom vi tillslut satt och skrattade allihopa. Fina stunder.

Innan det så hann jag även med ett bröst och tricepspass på korpen, tyckte inte att det gick så bra, men hade asmycket träningsvärk då jag vaknade idag, så någonting rätt måste jag ju ha gjort!
Innan träningen hann jag även med ett pass 9-15 på Onyxen. 

En lyckad fredag med andra ord. 

Nu ska jag bara hoppa in i duschen, sedan drar jag till Skellefteå och Jenny!


Jag har aldrig tyckt om havregrynsgröt och naturell havregrynsgröt smakar ju rent utav skit. Men eftersom jag vet att det är en jättebra frukost, och kul att variera lite från kvarg + hallon, så har jag desperat försökt hitta något som gör gröten godare. Har provat massa olika kombinationer, men ingen har varit god, tills nu. 
På Opalen tillagade de gröten genom att koka havregrynen, vattnet, hallon, banan och kanel och kardemumma tillsammans. Så idag gjorde jag en liknande variant, eftersom jag tyckte att det lät spännande.
Jag gjorde precis som dem, förutom att jag inte stoppade i bananen under kokning, utan mosade den och satte den på isället + lite kanel på det!
Och vet ni vad? Jag tyckte till och med att det var GOTT. Det var inte ens "jaa det går ner" som jag trodde att jag skulle tycka, utan det var rent av smaskigt. 
Så detta rekomenderar jag starkt. Ska absolut göras fler gånger!!

Jag använde förövrigt lite mindre än en halv banan och det räckte faktiskt gott och väl! 
Såhär ser min lilla ört ut i dagsläget. Bladen har blivit betydligt tyngre så nu börjar den hänga så fint som den ska! Nu är det drygt två veckor sedan jag köpte den. Här kan ni se bilder på den förut om ni är intresserade, hahah.


Idag har jag inte gjort mycket. Drog och tränade med Sofia kring 12 och blev kvar till ca. 15. Jag körde rygg och biceps och det gick helt OK! Sen gick jag på stan med mamma en snabbis, köpte en del av mammas julklapp och en tröja åt mig själv. 
Nu har hela familjen Berg käkat spaghetti och köttfärssås och tar det lugnt. Pappa har till och med startat en eld i vår öppna spis, första för vintern2013. Mysfaktorn är hög.
 
Steg upp tidigt imorse för att hinna käka en ordentlig frukost innan jag var tvungen att gå till ICA och handla. Det var verkligen jättemysigt nu på morgonen. Satt och såg på lejon på Nature och tog det lugnt. Kändes nästan som om jag var där. Önsketankar!
Frukosten bestod förövrigt av kvarg med varma hallon och varma blåbär, ett glas C-vitamin, lite "livets elixir- te", två brödbitar som inte syns på bilden + ett stooooort vattenglas som inte heller syns. 

Drog sedan på mig underställ och täckisar och hela köret och vandrade till affären och köpte grejer till middagen ikväll. Måste nämligen förbereda lite!
Ska göra det nu, så hörs vi sen!

Älskar känslan då man mått dåligt och sedan känner när kroppen sakna men säkert återställer sig själv.
Dricker te, har ansiktsmask och en vetekudde på axlarna. Varmt, skönt och uppfriskande! Är dock väldigt trött i kropp och knopp fortfarande. Det tar så mycket energi att må dåligt och ha ont.
Ska alldeles strax käka lite kvällsfika, sedan gå och lägga mig! 

Trots att jag inte varit kry så har jag ändå varit glad idag, så jag hoppas ni mått lika bra psykiskt som ig idag och kanske bättre fysiskt!

Vi ses imorgon va!

Såhär har i princip hela min dag sett ut. Det var tur att jag var ledig idag eftersom jag inte alls varit fräsch. Man ser till och med på bilden att jag ser grymt sliten ut? Ser ut som att jag är jättesuk..
Sovit extremt dåligt, vaknat av att jag legat helt snett med nacken, haft mardrömmar och så vaknade jag med en jävligt seg och ihållande huvudvärk.
Matlusten har inte heller varit på topp, så det var först nu till middagen som jag fick i mig nog med mat.
Tagit en treo nu också, så jag hoppas att värken börjar försvinna snart!

Det dåliga är att jag typ är allergisk mot någonting i treo. Ni kanske kommer ihåg att jag klagat på andningsproblem? När jag får svårt att andas, halsen blir tjock, bröstet känns tungt, jag får ångest och blir anfådd. Det har ju kommit så oregelbundet, så jag har inte vetat vad det berott på. Men för någon månad sen började jag skriva upp allt jag ätit och gjort under de dagar jag fått dessa problem och det enda sambandet som fanns var att jag hade tagit en treo de dagarna. Testade den teorin några gånger i rad och det stämmer verkligen. Det kommer varje gång, någon timme efter att jag tagit tabletten. 
Jag har dock hellre andningsproblem än huvudvärk, så jag tar dem ändå, men det känns i alla fall bra att veta vad det beror på. Det är ju en trygghet för mig. 

Nu börjar jag dock känna mig som en människa igen, med mat i magen och treo påväg ut i blodet. 
Vi hörs senare. 

Så här ser årets önskelista ut. Åhhh hoppashoppashoppas att jag får alltihop! Sen så önskar jag mig sjävklart en grym jul också, men jag kan liksom inte tänka mig en dålig en. 

Nu är det te och kvällsfika med mamsen som gäller, vi är riktiga kvällsfikare båda två. Haft en superbra dag med mamma idag, vi hjälptes åt med maten och stod och dansade och sjöng och skrattade medans. Älskar såna stunder. Guldvärda.

Jag har så enormt mycket jullängtan nu. Helt galet. Önskar att julen-tiden höll på längre än en månad. Vill köpa jul-te, glögg och hänga upp stjärnor och tända olyckbådande många ljus. Julen is the best. Alltså jag har till och med skrivit en jäkla önskelista, hhahah. Ni ska abolut få se den snart. Vill inte ha så mycket, men det jag vill ha vill jag verkligen ha. Har ju självklart några grejer som jag liksom "åååh det här skulle vara trevligt att ha", exempelvis TRX-band och nya kläder, men det är inte prio 1, så då är det ingen idé att skriva upp det, eftersom jag vill ha det andra mer! 
Denna jul ska jag ta så jävla många bilder. Har bara mobilbilder från 2012, vilket är tråkigt... ska dock förska leta fram några och kanske göra ett litet collage!

När jag kom hem idag så städade jag i två timmar, sedan var jag tvungen att börja med maten. Orkade inte handla och orkade inte börja tänka ut något smaskigt av det vi hade hemma.. så det blev för ovanlighetens skull onyttig mat idag. Vanliga plättar med stevia-sötad, hemmagjord blåbärssylt. Eftersom det inte är speciellt bra mat så åt jag inte så mycket. Åt bra lunch, så om jag bara äter bra kvällsmål också så blire gut.
Men gott var det i alla fall, det kan jag lova!





 
 
Detta hämtade jag precis från postlådan. Ekologiskt, 100% naturligt smink.
Två olika rouge, ett naturfärgat och ett lite rödare. En concealer, en brun mascara, en ögonbrynsskugga och ett läppbalsam.

Så himla nöjd. Ska testa det imorgon. Det var inte speciellt billigt, men bra för mig och det är det viktigaste.
Grejen är att jag inte sminkat mig på vardagen på hur länge som helst, just för att jag inte trivs med att kladda massa kemikalier och konstgjorda ämnen i mitt ansikte. Men nu kommer jag kunna sminka mig utan dåligt samvete, så himla bra! Har saknat att få fixa mig faktiskt! 
Detta smink innehåller alltså inga tillsatser, utan är gjort av endast naturliga och ekologiska grejer. Exempelvis frukt- och bärextrakt och mineraler.

Det här är att ta hand om sig själv på hög nivå, enligt mig. Tycker vekrligen det är superviktigt att inte bara tänka på vad man stoppar sig, utan även  sig. Tänk på din hy och ta hand om den! 

När vi var hem till mormor fick jag påfyllt med hallon. Åååhh så bra. Köpta hallon smakar verkligen inte bra. De har nästan ingen smak och är torra och sura. 
Så till frukost idag blir det självklart kvarg och hallon! Så gott. 

Ska alldeles strax åka med mamma in till stan och sedan gå intro till 13 idag. Skön tid att sluta! 
Vi hörs då jag kommer hem!

 
Sitter och käkar färska fruktkusar och dricker te. Älskar detta bröd. Så otroligt gott. Speciellt tillsammans med te. Bästa kombon.
Kom hem för ca. 30 minuter sedan efter en dag fylld med träning och intro. 
Blev ben och jag köttade sönder dem. 20 min PW + 20 min yoga som avslutning.

Intron var på Opalen och jag hade jättetrevligt. Imorgon har jag nästa intro 7-13, så jag ska snart gå och lägga mig!

Hoppas ni haft en bra dag, för det har jag! Ska uppdatera mer imorgon!
Pinsamt frånvarande jag varit här i helgen. 
Inte gjort speciellt mycket heller, så ni har inte missat något!

Idag tog jag sovmorgon till 11. Skönt. Käkade en redig, men såklart nyttig lunch (eftersom jag var onyttig i fredags) och sedan drog jag och tränade. Både mitt PWO och mina aminosyror är schlött, och jag hade verligen behövt båda två idag. Var riktigt seg då jag kom dit, men efter lite uppvärmning och taggning så fick jag ändå till ett OK pass. Tänkte beställa hem lite nytt imorgon. Kris nu.

Körde i alla fall rygg, axlar och biceps.
Eftersom jag hatar biceps så lägger jag hellre in det under ryggpasset så jag slipper köra så många bicepsövningar. Jag kör alltså omvänt grepp på de ryggövningar som funkar (brukar bli 2-3 stycken) och så kör jag bara ca. 2-3 övningar med bara fokus på biceps. Så i slutändan är bicepsen ändå helt slut. Kolla bild ni som inte fattar, hehe.

Käkade ett mål då jag kom hem där kring 4, och nu ska jag käka igen, med resten av familjen. Det blir inte så mycket för mig, utan ska egentligen bara käka lite för att de andra ska det. Patrik kommer hem strax också, för att fira farsdag med go'middag och presenter. Vi hörs senare alltså! 


Vanliga latsdrag:


Latsdrag med omvänt grepp:

 
Vad jag än känner för detta ställe, så kan jag inte förneka att det är otroligt vackert. 

Alltså ibland suger det bara efter nåt sjukt sliskigt och flottigt och vidrigt. SÅ JÄVLA GOTT.
Imogon är det nyttigheter som gäller, kommer gå upp 5 kilo efter denna kväll. Like I care. Nää, däremot ska jag rensa bort alla skitsaker som denna innehåller imorgon. Tänk alla konstgjorde grejer dom slänger i. Ska dricka grönt te och liter med vatten imorgon! Men nu ska jag njuta som en Gud, framför en grym film i mina yogabyxor och en skön tischa!
See Ya sen!
Blåsor från marklyften. Okej att det svider lite, men det värsta är ju att det ser så sjukt ovårdat ut! Får skylla mig själv som kör utan handskar även fast jag köpt handskar av just den anledningen..


Som sagt så var jag på Korpen imorse.
Startade med 10 min uppvärmnig på crosstrainern sedan blev det nedre rygg och rumpa. Så idag körde jag rygglyft, rumplyft och marklyft i mängder. Alltså mark..så jävla underskattat. Jag tycker seriöst att det tar mer på rumpan än vad till exempel knäböj gör, speciellt raka marklyft.
Jag körde så många set att jag började må illa, kommer inte ens ihåg hur många det blev..
Tänkte dessutom PW:a 30 min efter, men det var knappt att jag tog mig igenom 15. Mina ben liksom bara hängde efter, jag kunde knappt lyfta dem på gåbandet, så trött var jag. Men det är väl så det ska vara? Oavsett så är det en underbar känsla. 

Efter passet gick jag och mamma på stan en snabbis, innan vi tillslut drog hem till mormor. Har massa bilder därifrån som jag ska visa senare ikväll. Måste först kolla igenom alla, beskära, redigera ljus i mitt pinsamma Microsoft Office 2010-redigeringsprogram och sedan bästa vilka som är värda att visa här! 
Som jag nämnt tidigare så blir bilderna väldigt dåliga på min blogg. Jag önskar att jag kunde fixa det. Det är så tråkigt när man har jättefina bilder på datorn och så blir dem så fula när man lägger upp dem...
Och förutom det så skulle jag behöva fixa mig ett redigt redigeringsprogramm + lära mig att använda det. 


Och juste, kan ni gissa vad jag köpte för gött på ICA? ;) Svaret kommer snaaaaart.


 

Hejhej! 
Förlåt för att jag inte hört av mig någinting idag, men jag har vart borta heeeeeela dagen. 
________________________________________________________________________________________

Imorse steg jag upp tidigare för att göra lyxfrukost till mig och pappa. Jag gjorde omelett på 3 ägg och liiitee mjölk åt mig själv, tre tunna falukorvsbitar och en osmörad, brun, rostad macka. Pappa, som inte bryr sig lika hårt om att vara hälsosam, fick mindre omelett, mer korv och två vita frallor. Det var sjukt gott.

Fortsatte sedan fredagen på bästa sätt, med ett pass på Korpen såklart. Dock var jag inte alls motiverad till en början, huvva.. jag satt och tittade in i väggen på mammas jobb i nästan en timme innan jag bestämde mig för att dra ändå. Och tur var väl det, för återigen fick jag till ett av de bästa passen någonsin. 


Ska faktiskt berätta mer om dagen sen, för nu ska jag skynda till ICA innan de stänger. Ville bara kika i och berätta att jag lever! Bildbomb och update från dagen kommer om en stund!

Ni vet att jag skulle ge ett exempel på någonting nyttigt som jag äter så mycket av att det inte blir nyttigt längre. Detta är ett exempel. Pauluns med hallon och kakao. Den är så god att jag dör. Seriöst typ lördagsgodis för mig. Kan äta huuuuur mycket som helst. Och det ÄR nyttigt och hälsosamt, endast naturliga ingredienser, inget tillsatt socker osv, men det är ju ändå fruktsocker och kolhydrater så att äta så mycket som jag gör ibland är inte bra. 
Allt är liksom OK i lämplig mängd..

Samma gällde det med frukt förut. Jag kunde äta typ 10 frukter om dagen. Nu säger jag absolut inte att frukt är dåligt, inte alls, och äter man frukt istället för exempelvis godis, ja då är det ju super. Men man behöver inte äta tio frukter per dag. För det innehåller som sagt kolhydrater det också, även om det är nyttigt och hälsosamt.
Grejen är ju att jag äter så mycket av detta eftersom jag lurar mig själv och säger "nämen det är ändå nyttigt", och jag måste verkigen säga till mig själv att sluta.
Frukten lyckades jag låta bli tillslut, nu äter jag högst en frukt om dagen, men då äter jag oftast bär två gånger om dagen, så det räcker ju.
Müslin däremot är det tungt med. Därför har jag skrivit en liten lapp åt mig själv att jag bara får äta detta på helgen. Har redan fuskat och ätit det två gånger denna vecka, hahaha fail, men till mitt eget försvar så har jag ätit i liten mängd.. så det går framåt i utvecklingen ändå. 



På tal om annat då.. Idag startade jag dagen med ett grymt bröst- triceps- och axelpass. Därefter blev det jobb till rätt sent ikväll. Var hemma nästan 22.00. Så nu är jag trött och ska bara tvätta facet och borsta gaddarna sen hoppar jag i säng.
Ikväll ska jag INTE se PLL eller Rosewood innan jag somnar, det var så spännande och jag blev så rädd igår att jag drömde massa mardrömmar och kunde knappt sova. Hahaha, alltså.. jag är inte gjord för skräck. 
Däremot ska jag se något avsnitt Vampire Diaries, det är inte lika obehagligt! Det är för overkligt med vampyrer och varulvar och skit.. PLL däremot är så verkligt att man blir rädd. 
 
Favoritsoppan, prat med mamsen, nya blommor och tända ljus. Allt som fattades var lite julmusik så hade det varit riktig, äkta julkänsla! 
Jag och mamma gick på stan en snabbis efter hon slutade jobbet och köpte lite nya blommor. Mamma köpte två krukväxter och jag en bukett som jag delade upp. Riktigt fint blev det, kommer bli schniggt i mitt rum! Lär väl leva i sisådär 5 dagar, meeeeen skitsamma, haha. Då dessa dör får jag köpa nya! 
Det är verkligen någonting romantiskt och vackert med blommor. 


Såhär ser det i princip alltid ut i familjen Bergs skafferi. Kanske inte denna mängd, men det finns alltid någonting gott. Nu är det både det ena och det andra; ballerinakakor, mums-mums, massssaaaa godis och små chokladhjärtan. Ibland är det jobbigt. Jobbigt att stå emot, jobbigt att se de andra käka, jobbigt att det finns där, men att jag inte vill fuska. 
När det inte finns något gott att äta, då tänker jag knappt på det. Men nu då jag är hemma arbetslös hela dagarna och jag vet att detta finns bara två meter bort, då är det fruktänsvärt frestande. 

Jag har inte fuskat på flera månader nu, det vill säga att jag unnat mig en eller två dagar på helgen, men varit helt strikt under veckorna. Nu den senaste månaden har jag bara haft en ätar-dag och då har jag knappt unnat mig någonting alls. Det har varit en liten chokladkaka eller liknande, men ingenting mer.
Förra helgen åt jag rätt mycket, men ingenting jämfört med förut. Det blev både fredagen och lördagen. Fredagen åt jag godis och fika och så drack jag ju även alkohol, så det var väl lite att ta i. Sen lördagen åt jag plättar med blåbärssylt och grädde till bakisfrukost + att jag fikade blåbärspaj på kvällen, vilket var rätt onödigt det också. Hade rätt mycket ångest över det sen, men då jag tänker på det nu så bryr jag mig inte så mycket.
Jag känner ändå att om jag lyckas hålla mig strikt hela veckan (något jag inte klarade förut), att jag unnar mig något litet 1 helgdag + att jag har en monsterätardag i månaden, ja då är jag nöjd. Vad mer kan man begära av en människa liksom? 

Jag är bara så jävla stolt över mig själv för att inte gå och käka det som finns i skafferiet varenda dag. Det ligger INTE i Liibees natur kan jag säga, det är någonting jag tränat och tränar på varenda dag, så det ska jag minsann få skryta om. 

Däremot finns det saker som är värre att stå emot och det är saker som är nyttiga, men som jag gärna överkonsumerar, just för att jag vet att de är nyttiga, tills de faktiskt inte blir nyttiga längre. Ska ge er ett exempel senare, men nu är det middag!
Då jag köpte den:


En vecka senare: Den växer som Renesmee i Twilight.

Jiaogulan  är det allmäna namnet på Gynostemma pantaphyllum, även kallad odölighetsörten.

Örten kommer ursprungligen från Asien där den använts traditionellt i flera hundratals år, men som nu även används som alternativ medicin i alla världsdelar.  
Man använder bladen till allt möjligt, men vanligaste är till att göra the. Man kan även göra ansiktsmasker av örten och olika drinkar, så som smoothie och juice. 

Örten sägs skapa en balans i kropp och själ. 
Den sägs bland annat kunna sänka högt blodtryck och blodsocker och reglera andra delar så som fortplantningsförmågan, mag-funktion och förbättring av immunförsvaret och den fysiska prestationen. Den sägs även lindra trötthet, ha lugnande och avslappnande effekter och kunna förbättra sömnkvaliteten. 
Enligt många anses den även skydda både hjärta och lever och minska risken för stroke. 
Senare forskning har visat sig ge goda effekter mot diabetes. 
Förutom det så innehåller även örten mycket antioxidanter och vitaminer. 


När den växt ännu lite till, om en vecka kanske, då ska jag börja ta bort lite blad och göra grejer av den! Längtar :D För visst låter den helt magisk?


Efter jag suttit mig i soffan efter middagen så hittade jag inte ny energi till att ta mig ut. Väntade på att motivationen skulle komma flygandes, meeeeeen det gjorde den inte. Så det var bara att dra på sig skorna utan att tänka efter och ta sig ut ändå. Just do it liksom. Blev bara lätt joggning i 20 min, men huvudsaken är att jag kom ut. 
Käkat kvällsfika och duschat, så nu ska jag lägga mig och se PLL och Vampire Diaries innan jag somnar!
Sååååå braa.

Vaknade imorse av att det låg snö på backen igen, så himla mysigt. Nu har det dock regnat bort, men det var härligt så länge det varade! 
Städat hela dagen, rensat gamla lådor och kastat massa skräp. Nu är jag less på att vara inne.. direkt efter middagen har fått lägga sig i magga så ska jag ut. Gå, springa, hjula, spelar ingen roll, bara jag får luft. 

Rolig uppdatering, haha.

Idag har det verkligen regnat hela dagen, vilket har gjort mig tjurig och trött. Trots det tog jag mig till gymmet och gjorde det bästa passet typ ever. Ben såklart. Börjar verkligen få in tekniken i knäböj, men är fortfarande rädd för att öka vikterna. För att träna på tekniken så körde jag 4 uppvärmningsset med bara stången, sen även 4 vanliga set. Avslutade benpasset med 30min PW med lutning 7-15. 

Efter det jobbade jag ett minipass på 4 timmar då jag följde med Liljan på vattengympa. Åh det var så härligt att se och det gjorde mig på så mycket bättre humör!
Blev sjukt sugen på att fara ut och springa i regnet efter jobbet, men jag spar det till imorgon. Då ska jag minsan ta en tur runt Hortlax. 
 
När jag kom hem smed jag och mamma och pappa lite planer om att starta några projekt till rummet mitt, som jag förövrigt bara trivs bättre och bättre i. Så himla kul att få ha det precis som man vill. När jag flyttar till hus önskar jag mig en rund säng, en walk-in-closet och en enorm mörk bokhylla fullt med grymma böcker i. Skulle vara grymt. Och önska får man ju alltid göra!
Förresten så måste jag visa hur mycket min örtväxt har vuxit sen jag köpte den, behandlar den som min lilla bebis. Låter den stå under varma lampor vissa stunder under dagen, vattnar den med ljummet vatten då jorden känns torr, tar in den i toan efter jag duschat då rummet är fuktigt, andas på den för att tillföra extra koldioxid, smeker bladen och pratar med den; "heeej lilleen, men vad du har vuxit". Hahah, crazy flowerlady. 
Måste ju dessutom dra lite fakta om den också! Kanske får fixa det där imorgon eller nåt...All these promises..


 
Tänkte bara kika in för att få säga godnatt. Och få visa den snygga pumpan jag och mamma kirrade igår!

Ikväll har jag agerat chafför och skrikit högt tillsammans med alla rix-favoriter. Tragiskt kan jag tycka såhär i efterhand. 100 starka kronor fick jag i alla fall,som jag ska köpa upp på en fin bukett till veckan.  

Imorgon är det ett kvällspass på Liljan som gäller, sedan ska jag äntligen få fara till mitt andra hem, Korpen och kötta sönder ryggen. Can't wait.

Nu ska jag se lite film innan jag somnar. Herregud vilken nattuggla jag är, på både gott och ont.
Godnatt mina små, men trogna följeslagare. 

Sådärja, lite bilder från gårdagens festligheter. Vi startade med knytkalas hos AmandaE med some gals. Riktigt trevligt och tiden gick en aning för fort! Därefter bar det vidare till Vesslan där det var riktigt trevligt och mycket folk. Sen gick vi, som de flesta andra, till Challenge. 

Som alltid så är det bara att be mig skicka bilderna ifall det är några ni vill ha!



...då man vaknar till det här. 
Mamma är min hjälte, min Gud och min guardian angel. 

Vaknade bakis som ett as, (haha jävla fan, skjut mig), Men mamma räddade mig med lyxfrukost/lunch. Legat i soffan och halvsovit hela dagen, i hopp om att baksmällan ska förvinna. Tagit en treo för huvudvärken så snart är jag nog på topp igen!
När jag kryat på mig lite ska jag lägga upp alla bilder från gårdagen. Inte ens kollat på dem själv än, så det ska bli roligt. Älskar att kolla på alla vidriga fyllebilder dagen efter.