Kyckling med parma, fetost och soltorkade tomater

0kommentarer

 


Jag har tyvärr ingen bild på maten vi gjorde igår, men det var nog bara bra.. var inte direkt någon fröjd för ögat. 
Men gott var det. 

Du behöver:
ca. 900g kyckling
2 paket parma skinka /prosciutto
2 burkar toltorkade tomater - creme från Zeta
1 paket fetaost med lägre fetthalt

Potatis


Först börjar man med att tina kycklingen. Är det stora filéer så kan man dela dem till två, mindre filéer. Skär sedan ett djupt snitt i varje bit.
Krossa fetaosten och stoppa sedan lite i varje kycklingfilé. Lämna en bit av snittet tomt, så du inte stoppar osten i hela. För sen ska tomatcremen också in i kycklingen. Stoppa in så mycket som det går, men det gör ingenting om det blir över lite.
Rulla sedan två skivor av parmaskinkan runt filéen och sätt dem i en ugnsäker form. Om du är klar med allt men fortfarande har kvar tomatcreme, då kan man - om man vill (inte nödvändigtvis) stoppa lite på skinkan också. 

In i ugnen på 200 grader i ca. 45 minuter. 

Servera med potatis.

En portion - 2 smala filéer och tre medelstora potatisar:
ca. 500 kcal
61g protein
24g fett
79g kolhydrater

Vill man äta mindre kolhydrater så är det ju bara att cutta ner på potatisen. Själva kycklingen innehåller nästan inte kolisar alls. 

Kommentera

Publiceras ej