vidrig nutid

0kommentarer

Såg klart Burlesque med mamma för ett tag sen. Säkert 5 gången jag ser den. Kan inte hjälpa det, tycker den är så sjukt bra. Inte bara handlingen, utan älskar verkligen musiken, dansen osv. Vi gick ju förbi ett ställe i Estland som hette just "Burlesque", ville verkligen gå in där, men vi passerade bara. Dessutom vet man ju inte om det är typ åldersgräns med tanke på att dom förstört själva grejen med Burlesque genom att ha massa skit. För det är ju vad dom flesta gjort nu. Dom har bytt ut bra sång, dans och underhållning (med lite utmanande kläder och rörelser) mot strippor. Vad är grejen liksom? 

"Burlesk var en form av varietéunderhållning med bland annat sketcher och dansnummer, ofta satirisk och häcklande överklassen, som blev populär på andra hälften av 1800-talet. En av de kännetecknande ingredienserna var vågad klädsel med fokus på kvinnokroppen och skämt med sexuella anspelningar.

Burlesk har återuppväckts i modern tid med fokus på glamuorös striptease."



Läste dessutom precis på en hemsida som skulle vara som "burlesk" och där stod det bland annat såhär :

"Boka till svensexan/möhippan och övriga festligheter där du vill bjuda dina gäster på en unik upplevelse. Det bjuds på en äkta KLASSISK striptease (40-50 tal). 

Du kan välja mellan dessa nummer:

- "White Show" som är en glittrigt vit dröm där kostymen flitigt visas upp del för del ända in på bara skinnet. Det är en långsam och glamourös strip som du sent kommer glömma."


Tråkigt att nutiden är så jävla äcklig.





Kommentera

Publiceras ej